Ένα πρωί στη δημοτική αγορά του Φοίνικα, συζητώντας με τους επαγγελματίες της περιοχής, πέρασαν η υποψήφια δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου και δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης.

Εκεί συνάντησαν όσους από τους παλιούς αντέχουν και όσους και όσες νεότερες/νεότερους τολμούν, σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Ο Φοίνικας είναι μια γειτονιά με πολλά προβλήματα αλλά και μεγάλες προοπτικές. Η εγκατάλειψη από πλευράς της δημοτικής Αρχής κραυγάζει!

Όπως και η αδυναμία της να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μια γενναία ανάπλαση, εκεί που βρίσκεται η ανατολική είσοδος ολόκληρης της Θεσσαλονίκης.

Ο Φοίνικας είναι μια από τις λίγες γειτονιές της Καλαμαριάς με τόσους ανοιχτούς χώρους, με συγκρότημα κτιρίων δημοτικής κυριότητας, με προσφυγικές κατοικίες σχεδιασμένες τη δεκαετία του 60 από τον Άρη Κωνσταντινίδη, ένα βήμα από το γήπεδο και τον δασοβοτανικό κήπο του Πανεπιστημίου.

«Θα ήταν λάθος να πούμε ότι σταμάτησε ο χρόνος. Γιατί κάποτε στον Φοίνικα λειτουργούσε παράρτημα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Καλαμαριάς (σήμερα ρημαγμένο), ένα από τα πιο ωραία ΚΑΠΗ (σήμερα κλειστό, χωρίς καμία πρόβλεψη μελέτης ανακατασκευής), ενώ είχαν ζωγραφιστεί οι κάθετοι μεγάλοι τοίχοι στις εργατικές κατοικίες της περιοχής. Στη δεκαετία του 80! Σε μια εποχή χωρίς κοινοτικά χρήματα αλλά με αποφασιστικές και εμπνευσμένες αυτοδιοικήσεις. Μια δυναμική αστική ανάπλαση στον Φοίνικα είναι προτεραιότητα στο Πρόγραμμά μας.

Περισσότερα για την πρότασή μας για τον Φοίνικα στην εκδήλωση παρουσίασης του Συνδυασμού μας την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, στις 7.30 στο θέατρο ‘Μελίνα Μερκούρη’, δήλωσε η Χρύσα Αράπογλου.