Το κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ είναι η πιο πρόσφατη πράξη μιας συνεχιζόμενης κρατικής και δημοτικής αδιαφορίας, που ζουν οι κάτοικοι στον Φοίνικα, εδώ και χρόνια. Η ανακοίνωση στο τζάμι των ΕΛΤΑ, παραπέμπει τους Φοινικιωτες που εξυπηρετούνταν από εδώ, να μετακινούνται, με 40 βαθμούς Κελσίου, στην Πασσαλίδη, στο κέντρο της Καλαμαριάς!!!!
Ω, εκσυγχρονιζόμενοι και ψηφιοποιημένοι των κεντρικών υπηρεσιών, αναρωτηθήκατε πόσοι, ειδικά από αυτήν την γειτονιά, δεν έχουν επιλογή, πέρα από την αυτοπρόσωπη παρουσία τους για να πάρουν τη σύνταξη τους, πόσοι δεν έχουν μέσο μεταφοράς, καθώς ούτε δημοτική συγκοινωνία υπάρχει, για να «πεταχτούν» στο κέντρο ενός Δήμου, με τον οποίο, σε λίγο, δεν θα αισθάνονται να τους συνδέει οτιδήποτε;;
Στην εποχή των Ταμείων Ανάκαμψης, των ΕΣΠΑ που δεν απορροφούνται, της φιλολογίας περί αστικών αναπλάσεων και των υποτιθέμενων διεκδικήσεων της Αυτοδιοίκησης, που κρύβεται πίσω από το «δεν είναι δικά μας», η δημοτική αγορά του Φοίνικα ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ! Και ιδού η μέριμνα!
Κάποτε λειτουργούσε Κέντρο Επιχειρηματικότητας. Έμεινε στα ερείπια η ταμπέλα. Κάποτε λειτουργούσε Πολιτιστικό Κέντρο (μνήμη Αντώνη Παραρά). Κάποτε ζωγραφίστηκαν ολόκληρες προσόψεις πολυκατοικιών για να ομορφύνει η ανατολική είσοδος της πόλης. Κάποτε λειτουργούσε ΚΑΠΗ. Τώρα, προφανώς η διοίκηση Δαρδαμανέλη, απεφάνθη ότι δεν είναι προτεραιότητα. Άλλωστε, ούτε κλιματιζόμενη αίθουσα καταφυγής, λόγω καύσωνα, δεν προβλέφθηκε!!
Κάποτε, στην Καλαμαριά, υπήρχε δημοτική συγκοινωνία!
Κάποτε!!
Τώρα, στην αγορά επιχειρούν, με εξαιρετική προσωπική δουλειά, κάτοικοι της περιοχής, για να δώσουν ζωή στη γειτονιά, χωρίς καμία υποστήριξη, χωρίς κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπλασης. Και μέσα σ όλα, υπάρχει και ο «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε» (σε ρευστό τοπίο ρυθμίσεων, αποποίησης ευθυνών από πλευράς της διοίκησης Δαρδαμανελη, έλλειψης σχεδιασμού και φροντίδας) για να προκαλέσει ακόμα περισσότερη ανησυχία, απογοήτευση και οργή.
Κάπου εκεί συνάντησα και τον Χάρη, που είχα να τον δω χρόνια.
«Μια βρύση ρε Χρύσα στην αγορά! Τι ζητάμε! Βοηθήστε τον Φοίνικα! Άνθρωποι ζούμε κι εδώ»….
Σήμερα στην αγορά, στον Φοίνικα, με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της Παράταξης μας Αράπογλου Χρύσα – Καλαμαριά Μητέρα Πόλη Νίκο Χαμαλίδη, Νίκο Σεΐζη, Ολυμπία Αντωνούδη, Φιλιώ Καζάρα, Δήμητρα Τσαμποδημου, Θωμά Ευσταθίου, Βασίλη Παταρή, Ντίνα Ιωάννογλου, Έφη Σκούρα, Παντελή Παπατέρπο, Σωτήρη Γεωργιάδη, Διογένη Τσώνη, Νένα Χαλόγλου, Ζαχαρία Κώστα.