Ενώ όλα τα θέματα που αφορούν τον δημόσιο χώρο και την παραλιακή ζώνη της Καλαμαριάς είναι ανοιχτά, με άμεσο τον κίνδυνο εκποιήσεων, ανοικοδομήσεων και ιδιωτικοποιήσεων για άγνωστες χρήσεις, ο δήμαρχος αδρανεί εγκληματικά, χωρίς πρόταση, χωρίς σχέδιο, χωρίς καμία διάθεση διεκδίκησης.

Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία η είδηση της μεταφοράς κινητών περιουσιακών στοιχείων από το Παλατάκι στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, ενόψει της πρόθεσης της ΕΤΑΔ να το εντάξει στο άμεσο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Τα σύννεφα έχουν συγκεντρωθεί εδώ και πολύ καιρό και η ανησυχία ολοένα και αυξάνεται, παρά τις κατά καιρούς, πάντα κάτω από την πίεση Συλλόγων της περιοχής, αναφορές στελεχών της ΕΤΑΔ για συνυπολογισμό των προτάσεων της τοπικής κοινωνίας,

Σε καμία σύγχρονη πόλη, το μέλλον των μνημείων δεν σχεδιάζεται εν κρυπτώ, χωρίς αρμολόγηση με ευρύτερους χωροταξικούς σχεδιασμούς και με περιφρόνηση της αναγκαίας διαβούλευσης με την κοινωνία.

Αλλά και κανένας δήμαρχος που σέβεται τους πολίτες και την ιστορία της περιοχής του,  δεν αδρανεί και δεν συμπεριφέρεται περιφρονητικά στις ανάγκες της πόλης, με τον τρόπο του κ. Δαρδαμανέλλη.

Δεν θέλει; Δεν μπορεί; Ας το αναλογιστεί και ας απαντήσει ο ίδιος.

Έστω τώρα, πριν να είναι πολύ αργά, να συγκληθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, να ζητηθεί δημόσια ενημέρωση από την ΕΤΑΔ και το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, να δημοσιοποιηθεί το θέμα με κάθε δυνατό τρόπο, προκειμένου να σταματήσει η διαδικασία παραχώρησης και να γίνει ξεκάθαρο ότι το Παλατάκι βρίσκεται μέσα στον ενιαίο αρχαιολογικό χώρο του στρατοπέδου Κόδρα και πρέπει να ενταχθεί σε έναν ενιαίο Σχεδιασμό της παραλιακής ζώνης της Καλαμαριάς.

Σχεδιασμό πολιτισμού, πρασίνου και κοινωφέλειας.