Με μία ξεχωριστή εκδήλωση που τα είχε όλα, κοσμοσυρροή, παλμό, συγκίνηση μα πάνω απ’ όλα ουσία, έκλεισε στην κεντρική πλατεία του Φοίνικα το πρόγραμμα των περιοδειών στις επιμέρους γειτονιές της Καλαμαριάς η Χρύσα Αράπογλου.

«Αν έβαζα έναν τίτλο στη σχέση μου και την αντίληψή μου για την περιοχή, αυτός θα ήταν ‘Αγάπησα τον Φοίνικα’» ήταν τα πρώτα λόγια της υποψήφιας δημάρχου Καλαμαριάς ενώπιων εκατοντάδων πολιτών της περιοχής που έδωσαν μαζικό παρών, ώστε να ακούσουν από κοντά και να δουν το σχέδιο της κ. Αράπογλου και του συνδυασμού «Καλαμαριά Μητέρα Πόλη» για την περιοχή τους, που εδώ και πολλά χρόνια είναι εγκαταλειμμένη από τη δημοτική αρχή.

Η κ. Αράπογλου θυμήθηκε την πρώτη της γνωριμία με την περιοχή του Φοίνικα, επισημαίνοντας πώς ήταν πάντοτε η πιο ζωηρή, η πιο πολύχρωμη, η πιο δύσκολη να την πλησιάσεις, αλλά και εκείνη η γειτονιά που αν σε έκαναν φίλο, σ’ έκαναν φίλο για πάντα.

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του συνδυασμού το οποίο δίνει μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη και την ανάπλαση των γειτονιών της Καλαμαριάς, ενώ επεσήμανε πώς ο Φοίνικας είναι για την ίδια και τους ανθρώπους της μαζί με το παραλιακό μέτωπο τα δύο μεγάλα στοιχήματα και πρότζεκτ της επόμενης ημέρας.

Η κ. Αράπογλου τόνισε πώς ο Φοίνικας είναι «το καλύτερο αστικό πείραμα που μπορεί να γίνει όχι μόνο στην Καλαμαριά αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη» και εν συνεχεία υποδέχτηκε στο βήμα τον διακεκριμένο αρχιτέκτονα Αλέξανδρο Κουλουκούρη, ο οποίος μήνες πριν όταν η Χρύσα Αράπογλου και ο νυν δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος με την «Καλαμαριά Μητέρα Πόλη», Γιώργος Τελίδης, γέννημα θρέμμα του Φοίνικα, του ανέλυσαν το όραμά τους για την ανάπλαση της περιοχής, ανέλαβε αφιλοκερδώς να αποτυπώσει σε μελέτη και φωτορεαλιστικά την επόμενη ημέρα του Φοίνικα.

Ο κ. Κουλουκούρης επεσήμανε με τη σειρά του τις τεράστιες δυνατότητες που έχει ο Φοίνικας, μια γειτονιά με ανοιχτούς χώρους αλλά και τη σημασία του για την ίδια τη Θεσσαλονίκη, της οποίας αποτελεί την ανατολική είσοδο, ενώ παρουσίασε το εντυπωσιακό σχέδιό του, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των κατοίκων που τόσα χρόνια βλέπουν την περιοχή τους παρατημένη να φθίνει.

Κλείνοντας την ξεχωριστή εκδήλωση, η κ. Αράπογλου δεσμεύτηκε πως με την ίδια στο τιμόνι του δήμου Καλαμαριάς, ο Φοίνικας δε θα είναι απλώς μία διαφορετική, βελτιωμένη εκδοχή του σήμερα, αλλά η ατμομηχανή της Καλαμαριάς.