Στην Καλαμαριά και συγκεκριμένα στην Αρετσού υποδέχτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη η νεοεκλεγείσα δήμαρχος, Χρύσα Αράπογλου.

Η επιλογή του Remezzo, του ξεχωριστού αρχιτεκτονικού διαμαντιού της παραλίας της Καλαμαριάς δεν ήταν τυχαία, αφενός γιατί το ίδιο θα φιλοξενήσει σύντομα την Κεντρική Βιβλιοθήκη της Καλαμαριάς, όπως έχει δεσμευτεί η κ. Αράπογλου, αφετέρου γιατί ήταν το καλύτερο σημείο για να ενημερώσει η νεοεκλεγείσα δήμαρχος τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το παραλιακό μέτωπο, τα ανοιχτά του ζητήματα και τον αγώνα που θα δώσει η ίδια μαζί με την τοπική κοινωνία για την αξιοποίησή του αλλά και τη διατήρηση του αδόμητου χαρακτήρα του. «Ολόκληρος ο πλούτoς, η ιστορία και το μέλλον της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σ’ αυτήν ακριβώς την ακτή», επεσήμανε η κ. Αράπογλου με τον κ. Κασσελάκη να εκφράζει τη σύμφωνη γνώμη του για τα όσα προβλέπει το πρόγραμμά της παράταξης «Καλαμαριά Μητέρα Πόλη» για το θαλάσσιο μέτωπο και να δηλώνει αρωγός σε κάθε ενέργεια που θα γίνει από πλευράς δήμου Καλαμαριάς από τον προσεχή Ιανουάριο.

Αμέσως μετά τη συζήτηση στο Remezzo, η κ. Αράπογλου και ο κ. Κασσελάκης βρέθηκαν και στο κτίριο του Κυβερνείου, για το οποίο η νέα δήμαρχος είχε ενημερώσει τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πώς αποτελεί μέρος του ενιαίου παραλιακού και πράσινου σχεδίου που κατέθεσε. Εκεί, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει έξω από τα σκουριασμένα κάγκελα, ιδίοις όμμασι την εγκατάλειψη του εμβληματικού κτιρίου και να δηλώσει πώς θα σταθεί στο πλευρό της νέας δημοτικής αρχής και της τοπικής κοινωνίας ώστε και το Κυβερνείο, το οποίο βρίσκεται και μέσα σε αρχαιολογικό χώρο, να αποκατασταθεί και να αποδοθεί στο δήμο ως αναπόσπαστο μέρος του στρατοπέδου Κόδρα.