Μία συγκινητική και συνάμα αξιέπαινη πρωτοβουλία πήραν οι άνθρωποι του 11ου δημοτικού σχολείου της Καλαμαριάς, στον τοίχο του οποίου υπάρχει εδώ και μερικές ημέρες ένα μοναδικό γκράφιτι αφιερωμένο στον Άλκη, από του οποίου την άγρια δολοφονία συμπληρώνεται την 1η Φεβρουαρίου ένας χρόνος.

«Ήταν αδύνατο για όλους μας, να δεχτούμε ότι ένα παιδί έχασε τη ζωή του μ’ αυτόν τον τρόπο. Ακόμη όμως πιο δύσκολο ήταν να αποδεχτούμε ως δάσκαλοι ότι νέα παιδιά, που θα μπορούσαν να είναι και μαθητές μας, ήταν ικανοί να προβούν σε μια τόσο αποτρόπαια πράξη», επισημαίνει, μιλώντας στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η διευθύντρια του 11ου δημοτικού Καλαμαριάς Μαρία Καπόγιαννη και εξηγεί πως όλη η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου, θεώρησε πως ήταν υποχρέωση και καθήκον της να δράσει άμεσα.

«Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία μιας τοιχογραφίας στο σχολείο, για να θυμίζει σε όλους μας ότι η ευτυχία, η χαρά, βρίσκεται μέσα από υγιείς ανθρώπινες σχέσεις και όχι μέσα στην ένταση των οπαδικών συμφερόντων και συγκρούσεων. Να υπενθυμίσουμε ότι ένα παιδί χάθηκε και μια οικογένεια θρηνεί αναίτια», λέει συγκινημένη.

Την οργάνωση είχε η Δομή «Εις το όνομα του Άλκη», ενώ φορέας υλοποίησης του υπέροχου γκράφιτι που αποτελεί χαστούκι στην οπαδική βία είναι οι Urban Act.

Πολλά συγχαρητήρια στην εκπαιδευτική κοινότητα, τους γονείς και τους μαθητές της Καλαμαριάς, καθώς και στους ανθρώπους που βοήθησαν για την υλοποίησή του.