Ενάμισης χρόνος πέρασε από την ημέρα που σε μία γειτονιά της Θεσσαλονίκης «πάγωσε» ο χρόνος. Η δολοφονία του Άλκη άφησε μία χώρα σε σοκ και όλους εμάς να διατρανώνουμε ένα «Ποτέ ξανά» που με τον χειρότερο τρόπο αποδείχτηκε και πάλι κενό γράμμα.

Η στυγερή δολοφονία του Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια, εκεί που εισαγόμενα και εγχώρια φασιστοειδή με τον μανδύα του ποδοσφαίρου έβγαλαν τυφλά το μίσος για τον άλλο, τον διπλανό, τον συνάνθρωπο, αλλά και τα ασυγχώρητα λάθη της ελληνικής πολιτείας που οδήγησαν στο να χαθεί μία ακόμα ζωή, υπενθυμίζουν με τον πλέον τραγικό τρόπο πως τα βαρύγδουπα λόγια, τα τσιτάτα και τα συνθήματα των πρώτων ημερών, είναι απλώς γράμματα και φράσεις για να αισθανόμαστε οι άλλοι καλύτερα. Γιατί και παρά τις ποινές στους δολοφόνους του Άλκη, ο χάρτινος πύργος των δήθεν μέτρων για την πάταξη της οπαδικής βίας κατέρρευσε με κρότο.

Και ενώ η προσφυγομάνα Ν. Φιλαδέλφεια θρηνούσε, στην Καλαμαριά μας, ένα νέο τάγμα εφόδου ανεγκέφαλων βγήκε παγανιά να σκοτώσει και ευτυχώς κανένα παιδί δεν πλήρωσε με τη ζωή του τη «λάθος» απάντηση στην ερώτηση «τι ομάδα είσαι», το νέο τσιτάτο καθενός που μισεί τον άνθρωπο και ψάχνει δικαιολογίες στο κίτρινο, το κόκκινο, το ασπρόμαυρο…

Ως «Καλαμαριά Μητέρα Πόλη» εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους φίλους του αδικοχαμένου Μιχάλη.

Και ζητάμε από τις αρχές να πράξουν όχι απλώς το καθήκον τους αλλά να υπερβούν εαυτούς για να καθαρίσουν τη χώρα και τον αθλητισμό από μισαλλόδοξους και ανεγκέφαλους που τους πληγώνουν.

Τέλος, ζητάμε από τις Καλαμαριώτισσες και τους Καλαμαριώτες να πουν ένα πραγματικό και τελειωτικό «Ποτέ Ξανά», απομονώνοντας όλα τα στοιχεία που σκορπάνε τον τρόμο και το μίσος στις γειτονιές μας. Και δεσμευόμαστε πως την επόμενη ημέρα ως «Καλαμαριά Μητέρα Πόλη» θα είμαστε μπροστάρηδες στον αγώνα για την πάταξη του χουλιγκανισμού και του μίσους που πληγώνει την κοινωνία, λαμβάνοντας συγκεκριμένα μέτρα και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες ώστε ο αθλητισμός να ξαναγίνει γιορτή και κανείς να μην σκοτώνει στο όνομά του τα παιδιά μας.