Πολλά και παράδοξα συμβαίνουν στο δήμο Καλαμαριάς τις τελευταίες ώρες. Ο δήμαρχος κάτω από την πίεση της μείζονος αντιπολίτευσης ανέκρουσε πρύμναν και βρήκε αίφνης χρήματα για εργαζόμενους, ενώ την ίδια ώρα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών καταθέτει εναλλακτική πρόταση στον εαυτό του!

Εδώ και δύο ημέρες, η διοίκηση Δαρδαμανέλη λειτουργεί σε κατάσταση πανικού, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει κίνηση της μείζονος αντιπολίτευσης, με την οποία αποδεικνύεται ότι είναι εφικτή η εργασιακή σχέση των καθαριστριών των σχολείων με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, κάτι που αρνιόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Στην εισήγηση, λοιπόν, για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, όπου προβλέπονται 150000 ευρώ για τις εκδηλώσεις του «Παρά θιν’ αλος», κατατέθηκε εναλλακτική, τεκμηριωμένη και οικονομικά επεξεργασμένη, για μείωση του ποσού και μεταφορά χρημάτων, που προφανώς μπορούσαν να εξοικονομηθούν, για την υπογραφή συμβάσεων πλήρους ωραρίου των καθαριστριών στα σχολεία.

Επίσης, όλον αυτόν τον καιρό, δεν γινόταν εκτέλεση δικαστικής απόφασης ασφαλιστικών μέτρων 62 συμβασιούχων του ΟΑΕΔ, που προσέφυγαν μετά τη λήξη της σύμβασης τους για συνέχιση της εργασίας τους και υπογραφή καινούργιας σύμβασης.

Και σήμερα, τρεις ώρες πριν το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο γίνεται αναγκαστικά (για τον ίδιο) δια ζώσης, καθώς, για άλλη μια φορά, επιχείρησε να πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη την προηγούμενη Δευτέρα, βρέθηκε λύση για όλους!!! Θαύμα!!

Έτσι λοιπόν, τρεις ώρες πριν το ΔΣ, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών καταθέτει «εναλλακτική», προφανώς στον εαυτό του, έχοντας βρει, σε μισή μέρα, λύσεις για όσα δεν έβρισκε χρόνια!

Προσπερνώντας τα τραγελαφικά παράδοξα της διαδικασίας, χαιρόμαστε που υπό την πίεση μιας συγκροτημένης και γόνιμης αντιπολιτευτικής τακτικής, οι καθαρίστριες θα υπογράψουν σύμβαση πλήρους απασχόλησης και οι εργαζόμενοι που έχουν άμεσα εκτελεστέες αποφάσεις θα συνεχίσουν να εργάζονται.