Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας δημάρχου Καλαμαριάς, Χρύσας Αράπογλου καθώς και του νέου δημοτικού συμβουλίου που αναλαμβάνει καθήκοντα μετά την Πρωτοχρονιά.

«Για εμάς δεν υπάρχουν διακρίσεις. Τα θέματα και οι προκλήσεις είναι μπροστά μας και πρέπει όλοι να τα αντιμετωπίσουμε από κοινού» τόνισε η νέα δήμαρχος Καλαμαριάς, απευθύνοντας κάλεσμα συνεργασίας και συμπόρευσης προς αιρετούς, φορείς και φυσικά τους πολίτες της Καλαμαριάς, από τους οποίους ζήτησε να είναι συμμέτοχοι στη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινά.

«Καμία πόλη σε Ανατολή και δύση δεν συμπεριφέρεται έτσι στο δημόσιο χώρο. Για εμάς η περιφρούρηση του δημόσιου χώρου είναι προτεραιότητα. Θα κάνουμε ό,τι περνά από τις δυνάμεις μας. Αυτό αποτελεί προσωπική μου δέσμευση», τόνισε η νέα δήμαρχος στη διάρκεια της ομιλίας της.

«Να κάνουμε την Καλαμαριά τον τόπο της καλής μεριάς στη Θεσσαλονίκη. Η Καλαμαριά είναι μια περίκλειστη πόλη. Μία είναι η ανάσα μας. Η θάλασσα, και αυτό είναι η μεγάλη πρόκληση και το μεγάλο μας έργο. Να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το παραλιακό μας μέτωπο, γιατί έχει ήδη ξεκινήσει ο πόλεμος της ακτής» τόνισε χαρακτηριστικά από το βήμα, στέλνοντας ένα ξεχωριστό μήνυμα για το πιο επιτακτικό από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη.

Την ορκωμοσία τέλεσε ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, κ.κ. Ιουστίνος ο οποίος ευχήθηκε στην νέα δήμαρχο και το νέο δημοτικό συμβούλιο καλή επιτυχία στο έργο τους και δεσμεύτηκε πως ο ίδιος και η Εκκλησία θα βρίσκεται στο πλευρό της νέας διοίκησης του δήμου Καλαμαριάς, ενώ δώρισε στην κ. Αράπογλου μία εικόνα της Παναγίας Γλυκοφιλούσας.