Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς, στην οποία παραβρέθηκαν δεκάδες πολίτες και εκπρόσωποι Συλλόγων που αγωνίζονται για την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου στο Καραμπουρνάκι, με ανεκτίμητη κατάθεση προσωπικού χρόνου και ιδίων πόρων, αποκαλύφθηκε η υποκρισία προθέσεων και η ανεπάρκεια διαχείρισης των μεγάλων θεμάτων της Καλαμαριάς, από πλευράς διοίκησης και προσωπικά του δημάρχου.

Όταν ολόκληρη η παραλιακή ζώνη βρίσκεται σε κίνδυνο, όταν δεν έχει συγκροτηθεί ούτε ένας φάκελος οργανωμένης διεκδίκησης απαλλοτριώσεων από εθνικούς πόρους, όταν ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας διαψεύδει τον δήμαρχο μέσα στην Βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ κ. Δελή, για ανύπαρκτες ενέργειες εξεύρεσης λύσεων, η μέριμνα του κ. Δαρδαμανέλη εξαντλείται στο να καλέσει αστυνομικές δυνάμεις στην είσοδο του κτιρίου όπου συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο, προφανώς για να τον υπερασπιστούν από την κοινωνία και τους εκπροσώπους της.

Από τους Συλλόγους που προκαλούν τεκμηριωμένα, αντί του ιδίου, παραγωγικές διαβουλεύσεις για το μέλλον του τόπου, που γνωρίζουν θεσμικά και νομικά θέματα πολύ καλύτερα από τον ίδιο, που σέβονται τις δημοκρατικά κατοχυρωμένες διαδικασίες συζητήσεων.

Η παρουσία της αστυνομίας, για την οποία κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη της «πρόσκλησής» της, προσβάλλει την Δημοκρατία και καθεμία, καθέναν από εμάς προσωπικά.

Ένας δήμαρχος που φοβάται τους πολίτες που τον εξέλεξαν, δεν τιμά το αξίωμά του, προσβάλλει τον θεσμό που εκπροσωπεί και αποκαλύπτει μόνος του την αδυναμία του να υπερασπιστεί τον τόπο και τις ανάγκες του.