Τα μεγάλα θέματα της Καλαμαριάς και ειδικότερα εκείνα που αφορούν την παραλιακή ζώνη έθεσε στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα η υποψήφια δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου.

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Καλαμαριά Μητέρα Πόλη» στη συνάντησή της με τον περιφερειάρχη, τόνισε την ανάγκη ενός ενιαίου σχεδιασμού για ολόκληρη την περιοχή από το Καραμπουρνάκι μέχρι την Μίκρα, αδόμητης, με χρήσεις πολιτισμού και κοινωφέλειας, με ελεύθερους χώρους, περιπατητικές και ποδηλατικές διαδρομές, συνέχεια όσων λειτουργούν ήδη μέχρι το Μέγαρο Μουσικής, προκειμένου να δημιουργηθεί μία πράσινη ζώνη, που θα αγκαλιάζει από τη θάλασσα ολόκληρη την πόλη.

Ειδικά για το «Παλατάκι», για το οποίο τον τελευταίο καιρό επανέρχονται οι ανησυχίες αναφορικά με την τύχη του από πλευράς ΕΤΑΔ, τονίστηκε η αδήριτη ανάγκη να προχωρήσει η διάσωσή του, καθώς κινδυνεύει από την εγκατάλειψη και τις διαβρώσεις και να αξιοποιηθεί για χρήσεις Πολιτισμού.

Ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι συμφωνεί ότι το «Παλατάκι» θα πρέπει να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία και ότι πρέπει να οργανωθεί περαιτέρω ο σχετικός διάλογος.

Στη συνάντηση η επικεφαλής της παράταξης «Καλαμαριά Μητέρα Πόλη» έθεσε και τα θέματα υποδομών υγείας της Καλαμαριάς και την επείγουσα ανάγκη χρηματοδότησης της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος», ένα οφειλόμενο χρέος της Πολιτείας προς τους κατοίκους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποτελέσει τον 5ο πυλώνα εφημέρευσης της πόλης και να εξυπηρετήσει τις αυξανόμενες ανάγκες της περιοχής.