Σαπάτρα Αγγελική

Γεννήθηκα στον Πειραιά, φοίτησα στο Ράλλειο λύκειο θηλέων και στη σχολή του θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν. Το 1967 μετακόμισα με τους γονείς μου στην Καλαμαριά.  Παντρεύτηκα Καλαμαριώτη τον Εμμανουήλ Σαπάτρα λιθογράφο στο επάγγελμα και αποκτήσαμε 3 παιδιά.

Το 1984 έγινα μέλος της «Ένωσης Γυναικών Ελλάδας» και μέσα στα πλαίσια της Ένωσης δημιούργησα την παιδική Θεατρική ομάδα. Ο τότε αείμνηστος Δήμαρχος Καλαμαριάς Θρασύβουλος Λαζαρίδης συζητώντας με το προεδρείο της ένωσης και αναγνωρίζοντας τις ικανότητες μου, με προσλαμβάνει στο Πολιτιστικό Κέντρο και εκεί οργανώνω το Εργαστήρι Θεατρικής Δημιουργίας.

Διδάσκω και σκηνοθετώ πολλές παραστάσεις με τις οποίες απέσπασα βραβεία σκηνοθεσίας. Είμαι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών. Ως ηθοποιός έπαιξα σε παραστάσεις στο θέατρο της 25ης Μαρτίου με σκηνοθέτη τον Γρηγόρη Μήτα. Η ομάδα μου έχει βραβευθεί με βραβεία καλύτερης παράστασης, σκηνοθεσίας, μουσικής, σκηνικών, κοστουμιών, κοινού, Α’ Β’ ανδρικού ρόλου, Α’ Β’ γυναικείου ρόλου και χορογραφιών.

Συνεχίζοντας να είμαι υπεύθυνη του Ε.Θ.Δ. παρά την συνταξιοδότηση μου από υπάλληλος του Πολιτιστικού Οργανισμού το 2018, βραβευθήκαμε εγώ και η ομάδα μου από την Coultourosoupa.gr ως η καλύτερη ερασιτεχνική θεατρική ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Συμπορεύομαι με την Χρύσα γιατί πιστεύω ότι έχει την δύναμη και την ικανότητα να ξανακάνει την Καλαμαριά Πρωταγωνίστρια.. Μια πόλη ανοιχτή και φιλική για όλους.