Μυτάκος (Αρης) Αριστείδης

Γεννήθηκα το 1964 στη Θεσσαλονίκη αλλά τα τελευταία 18 χρόνια επέλεξα να ζήσω στην Καλαμαριά, λόγω της ομορφιάς της αλλά και της προσφυγικής μνήμης της. Ο πατέρας μου Κωνσταντίνος Μυτάκος υπηρέτησε ως Δ/ντής στο 11ο Δημ. Σχολείο Καλαμαριάς. Από την πλευρά της μητέρας μου, Τερέζας Τσερμενίδου, έχω καταγωγή από την Ίμερα.

Είμαι παντρεμένος με την Κατερίνα Κίτση, Καθηγήτρια του Αγγλικού Τμήματος του ΑΠΘ, και έχουμε 2 παιδιά: την Τερέζα (αποφοίτησε 1η από το Αγγλικό του ΑΠΘ, εκπόνησε διδακτορικό με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Trinity του Δουβλίνου και προσλήφθηκε ως διδάσκουσα εκεί) και τον Κωνσταντίνο (σπουδάζει Εφ. Πληροφορική,  εργάζεται ως Πληροφορικός και υπήρξε αθλητής basket  και σε ΑΡΕΤΣΟΥ και ΑΠΟΛΛΩΝΑ).

Φοίτησα στο Πειραματικό Σχολείο του ΑΠΘ, στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ και απέκτησα Μεταπτυχιακό στην «Προστασία, συντήρηση και αποκατάσταση αρχιτεκτονικών μνημείων» του ΑΠΘ.

Εργάστηκα διαδοχικά ως Εργολήπτης Δημοσίων Έργων, στην Τεχνική Υπηρεσία του ΠΑΜΑΚ, (Προϊστάμενος Τμήματος Μελετών- Κατασκευών) και το 2007 προσλήφθηκα, σε Τεχνική Υπηρεσία του Υπ. Πολιτισμού. Το 2013 αποσπάστηκα στην Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Ενέργειας. Σήμερα υπηρετώ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης ως Προϊστάμενος στο Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης και Μουσειογραφίας. Στο πλαίσιο των καθηκόντων μου πέτυχα εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας 36% και νερού 60%.

Υπήρξα επιστημονικός συνεργάτης ΑΠΘ, συμβασιούχος Καθηγητής Εφαρμογών ΤΕΙ Καβάλας και εκπαιδευτής σε ΙΕΚ, ΚΕΚ, ΕΠΙ ΠΑΜΑΚ.

Από το 2007 έως το 2013 ήμουν Ειδικός Γραμματέας του Συλλόγου Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων Β. Ελλάδος και μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικών Θεμάτων του ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Υπήρξα αθλητής volley της ΧΑΝΘ και ιδρυτής της ομάδας volley του Πειραματικού.

Είμαι αιμοδότης, έφεδρος Λοχαγός Τεχνικού Σώματος, έχω εκπαιδευθεί σε θέματα ΠΣΕΑ, Πολιτικής Προστασίας και εκπαιδεύω το προσωπικό της υπηρεσίας μας σε θέματα πυροπροστασίας και σεισμών.

Συμπορεύομαι με τη Χρύσα επειδή έχει γνώσεις, εμπειρία, όραμα και είναι ικανή να κάνει την Καλαμαριά καλύτερη! Πιστεύω ότι μπορώ να την βοηθήσω για να πετύχουμε σημαντική ενεργειακή εξοικονόμηση στα κτίρια του Δήμου αλλά και των δημοτών, άρτια και χρήσιμα τεχνικά έργα με διαφάνεια και, επιτέλους, τουλάχιστον ένα πάρκο σκύλων αλλά και πραγματική φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα.