Ασμά Αφροδίτη

Γεννήθηκα στο Κουρί της Καλαμαριάς. Παιδί με προσφυγική καταγωγή από την Αρετσού και το Κουρί της Μικράς Ασίας. Πατέρας  μου ο Θέμης γνωστός στην Καλαμαριά για το μαγαζί «Παγωτά Θέμης»  που ίδρυσε στην Πασσαλίδη το 1957 ο οποίος  διετέλεσε Πρόεδρος του Απόλλωνα Καλαμαριάς και βραβεύτηκε από τον Δήμο Καλαμαριάς μετά το θάνατό του, για την προσφορά του στο ορφανοτροφείο Αριστοτέλης.  Μητέρα  μου, η Αθηνά Κατρανιά

Τελείωσα το 5ο Δημοτικό σχολείο στην Αρετσου και το 1ο Λύκειο Καλαμαριάς (Φροντιστήριο Τραπεζούντος). Από μικρή ηλικία και μέχρι σήμερα εργάζομαι στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ως διοικητική υπάλληλος. Παράλληλα σπουδάζω στο Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εκπληρώνοντας ένα εφηβικό μου όνειρο.

Έχω μία κόρη την Αθηνά που σπουδάζει γεωπονία στο Αριστοτέλειο και οικονομικά και πολιτικές επιστήμες στο Βερολίνο.

Από πολύ μικρή ηλικία ήρθα σε επαφή με τον εθελοντισμό μέσα από τις δράσεις του συλλόγου Κουριωτών στον οποίο είναι μέλος εδώ και πολλά και χρόνια η μητέρα μου.

Όλη μου τη ζωή στην Καλαμαριά, έζησα τις λαμπρές στιγμές του Δήμου επί εποχής Λαζαρίδης αλλά και πτωτική πορεία που κορυφώθηκε με την σημερινή διοίκηση

Αποφάσισα να συμπορευτώ με την Χρύσα γιατί πιστεύω ότι έχει τις δυνατότητες και το όραμα να ξαναφέρει την Καλαμαριά στην θέση που της αξίζει. Μια πόλη της πρωτοτυπίας, της καινοτομίας και της ποιότητας στην καθημερινότητα των κατοίκων της.