Αθανασιάδης Οδυσσέας

Γεννήθηκα στην Κατερίνη, όπου και τελείωσα τις γυμνασιακές μου σπουδές, αφού πέρασα για δύο χρόνια και από το ιστορικό γυμνάσιο Τσοτυλίου.

Η μετανάστευση των γονιών, μου χάρισε την ευκαιρία να σπουδάσω και να ζήσω σ ένα καλό πανεπιστήμιο και μια υπέροχη πόλη. Oικονομικά στο πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης. Eνεργό μέλος τους Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, του οποίου υπήρξα και πρόεδρος.

Ακολούθησαν τα χρόνια της οικογένειας και της εργασίας. Έχω τρία υπέροχα κορίτσια, που είναι επίσης πολυπολιτισμικοί φορείς. Λόγω της μητέρας τους και της φιλοσοφίας ζωής που τα χαρακτηρίζει.

Δούλεψα για μερικές δεκαετίες στο Ελληνογερμανικό  Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Το αποτύπωμα αυτής της περιόδου, φαίνεται και από το γεγονός, ότι ακόμα κάποιοι επιχειρηματίες επικοινωνούν μαζί μου, και για θέματα οικονομικής φύσεως.
Αυτή την περίοδο συναντήθηκα για πρώτη φορά προσωπικά  με την Χρύσα.

Συνιδρυτής και πρόεδρος, του πρώτου Alumni Club του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, στο εξωτερικό. Της Ένωσης Ελλήνων Αποφοίτων του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης.

Στο 10ο Δημοτικό της Καλαμαριάς, το σχολείο των παιδιών μου, υπήρξα ενεργό μέλος και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Με σημαντική συμβολή στην ίδρυση σχολικής βιβλιοθήκης και τμήματος υπολογιστών. Για την βιβλιοθήκη, κάποιοι γονείς και κηδεμόνες, είχαμε και την συμβουλευτική υποστήριξη μελών του προσωπικού των Δημοτικών Βιβλιοθηκών της πόλης μας.

Ασχολούμαι με όσα συμβαίνουν στην πόλη μας, με ή χωρίς συμμετοχή σε εκλογικές διαδικασίες, γιατί η συμμετοχή στα κοινά, είναι ένα σημαντικό  κομμάτι της φιλοσοφίας της ζωής μου.
Η πόλη, με όσα υπάρχουν και γίνονται στα πλαίσιά της, θεωρώ ότι είναι το ‘σπίτι’ μας έξω από το σπίτι μας.

Η συμμετοχή, η διαφάνεια και η υποστήριξη των αδύνατων, είναι κάποια από όσα ονειρεύομαι, για την πόλη μας.Και η αναζήτηση ωφέλιμων για την πόλη  και τον κόσμο της, συνεργασιών.

Και επειδή πιστεύω ότι η Χρύσα, με την στάση της και την εμπειρία της, μπορεί να βοηθήσει την πόλη να κάνει βήματα μπροστά και να αξιοποιήσει το εξαιρετικό φυσικό της περιβάλλον, προς όφελος όλων, υποστηρίζω και συμμετέχω στην συλλογική προσπάθεια της παράταξης ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΠΟΛΗ, με επικεφαλής την Χρύσα ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ.

Και υποστηρίζω την Χρύσα, ακόμα γιατί ακούει, όχι μόνο να απαντήσει, αλλά και για να συμπεριλάβει στο πρόγραμμά της, όσα θεωρεί σωστά και ωφέλιμα για τον τόπο, άσχετα από τον χώρο από τον οποίο προέρχονται.