Γιαννακός Αθανάσιος

Γεννήθηκα και μεγάλωσα , με τον αδερφό μου Ηρακλή (ιατρό -αναισθησιολόγο) σε μια ζεστή οικογένεια, με δύο θαυμάσιους γονείς την μητέρα μου Στέλλα και τον πατέρα μου Χάρη, στη Νέα Κρήνη.

Aπό μικρή ηλικία ασχολήθηκα με το ποδόσφαιρο. Αγωνίστηκα στον Α.Ο Κρήνης και τον Άγιο Γεώργιο Νέας Κρήνης

Σπούδασα στην Οδοντιατρική  Σχολή του ΑΠΘ, και συνέχισα με μεταπτυχιακές σπουδές στην  Επανορθωτική Οδοντιατρική και Παιδοδοντία. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου είχα ενεργό συμμετοχή στον φοιτητικό συνδικαλισμό που αποτέλεσε για μένα μεγάλο σχολείο τόσο στην καλλιέργεια πολιτικής σκέψης με δημοκρατικό και φιλελεύθερο προσανατολισμό , όσο και στην  ευαισθητοποίησή μου σε κοινωνικά αιτήματα και διεκδικήσεις.

Διατηρώ  για πάνω από 20 χρόνια, ιδιωτικό Οδοντιατρείο  στη Νέα Κρήνη και ασκώ καθημερινά τη γενική οδοντιατρική με έμφαση στις αισθητικές αποκαταστάσεις.

Με την εκλιπούσα από τον Μάιο του 2019, σύζυγό μου Γεωργία Καραγιάννη, επίσης Οδοντίατρο, αποκτήσαμε δύο παιδιά , τον Χάρη (τεχνικό οχημάτων και αθλητή ιστιοπλοΐας και σκι) και την Ιωάννα (φοιτήτρια με υποτροφία σε Πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής με κατεύθυνση τις Νευροεπιστήμες, πρωταθλήτρια Ελλάδας στο τένις).

Ως αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Καλαμαριάς από τον Σεπτέμβριο 2019 έως την ημέρα της παραίτησής μου στις 6 Φεβρουαρίου 2023, πιστεύω ότι συνέβαλα στην προώθηση σημαντικών θεμάτων καθώς και στη δημιουργία νέων θεσμών και υπηρεσιών. Ενδεικτικά αναφέρω την ίδρυση νέων σχολείων, τη θεσμοθέτηση του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Καλαμαριάς , τον  προγραμματισμό, συντονισμό και υλοποίηση του Προγράμματος “Καλαμαριά 1922-2022, Μια θάλασσα μνήμες…και γινήκαμε όλοι ένα”,  τη δημιουργία με πρωτοβουλία και χορηγία μου της  Γωνιάς Επιστημών “Γεωργία Καραγιάννη” για την εκπαίδευση των παιδιών στις νέες τεχνολογίες και τη ρομποτική, τη θεσμοθέτηση σε συνεργασία με τις Βιβλιοθήκες του Δήμου νέων πολύ επιτυχημένων προγραμμάτων φιλαναγνωσιας οπως: α. το πρόγραμμα “Βιβλιοσκωληκες” για μαθητές και β. της νέας υπηρεσίας  “διανομής κατ’ οίκον” , βιβλίων, σε συμπολίτες με δυσκολία στην μετακίνηση, την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων κ.α

Αποφάσισα να συμπορευτώ με την Χρύσα γιατί είναι βαθιά  η πεποίθησή μου, ότι η πολιτική δράση και πολύ περισσότερο η διοίκηση δεν πρέπει να έχει ως κίνητρο τη ματαιοδοξία της άσκησης εξουσίας αλλά μόνο την αδιαπραγμάτευτη υπηρεσία προς τους πολίτες.
Η Καλαμαριά  έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες κοινωνικής , οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης με αξιοποίηση της ευλογημένης γεωγραφικής της θέσης και του πολύ αξιόλογου ανθρώπινου δυναμικού  της. Για αυτό θα δουλέψουμε σκληρά με ανιδιοτέλεια και ευθύνη