Φοροπούλου Χρηστίνα

Γεννήθηκα το 1984 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσα στην Καλαμαριά. Φοίτησα στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, όπου ολοκλήρωσα τις βασικές μου σπουδές (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση). Σπούδασα στο Τμήμα Νομικής της ΝΟΠΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου του Αμβούργου (Hamburg Universität) στη Γερμανία και είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (LLM) στον Τομέα του Εμπορικού Δικαίου. Από το 2010 ασκώ μάχιμη δικηγορία.

Είμαι κόρη της Κυριακής Μπαλτατζή- Φοροπούλου, Ιατρού –Μικροβιολόγου, πρώην Δημοτικής Συμβούλου και πρώην Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Καλαμαριάς και του Πλάτωνα Φορόπουλου, Αθλητικογράφου. Υπήρξα δευτεραθλήτρια Ελλάδος TAE KWON-DO ITF ως αθλήτρια του συλλόγου «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ». Συμμετέχω ενεργά στα κοινά  και είμαι μέλος στο μη κερδοσκοπικό σωματείου «ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ» «ΟΙ ΔΡΟΜΩΝΕΣ», στην ομάδα εθελοντών του ειδικώς αναγνωρισμένου φιλανθρωπικού σωματείου «ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ», στον σύλλογο «Φίλοι των παιδιών με χρόνιες ρευματοπάθειες» στο σωματείο «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Ο ΣΤΡΑΒΩΝ» και στην «Μέριμνα Ποντίων Κυριών  Θεσσαλονίκης»

Στις εκλογές του 2018 και του 2021 ήμουν υποψήφια σύμβουλος του Δ.Σ.Θ. (Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης) με την παράταξη «Η ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» με επικεφαλής τον τ. Πρόεδρο του Δ.Σ.Θ. Ευστάθιο Κουτσοχήνα και είμαι μέλος της επιτροπής Αθλητισμού του Δ.Σ.Θ.

Είμαι αναπληρώτρια Γραμματέας του Τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Συμμόρφωσης και Διακυβέρνησης της Ε.Π.Σ.Μ.(Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας).

Από το 2019 είμαι εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος Καλαμαριάς με την παράταξη «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ» και μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών.

Συμμετέχω με την Χρύσα γιατί πιστεύω ότι έχει την εμπειρία, τη γνωση και την ικανότητα να ξανακάνει την Καλαμαριά πρωταγωνίστρια. Μια πόλη ανοιχτή και φιλική για όλους.