Τσαμποδήμου Δήμητρα

Γεννήθηκα το 1980 στο Αγρίνιο. Πριν συμπληρώσω τα 18 μου χρόνια έφτασα στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσω Δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ τα τελευταία 15 χρόνια ζω στην Καλαμαριά. 

Το καλοκαίρι του 1999 είχα την πρώτη μου συνάντηση με τον κόσμο του ρεπορτάζ, καθώς πέρασα το κατώφλι των εφημερίδων «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη», όπου και ξεκίνησα την πρακτική μου και την επαγγελματική μου σταδιοδρομία. Πλέον, είμαι αρχισυντάκτρια των περιοδικών εκδόσεων της «Μακεδονίας της Κυριακής» καθώς και της free press «Θεσσαλονίκης».

Από τα μαθητικά μου ήδη χρόνια ασχολήθηκα ενεργά με τα κοινά και το σχολικό κίνημα, κάτι που συνεχίστηκε και στη διάρκεια των σπουδών μου στο ΑΠΘ, αλλά και στη διάρκεια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας, καθώς από τα πρώτα ήδη χρόνια έγινα μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ και διετέλεσα επί πολλά χρόνια εργασιακή εκπρόσωπος και μέλος του Μεικτού Συμβουλίου του συνδικαλιστικού σωματείου των δημοσιογράφων της Βόρειας Ελλάδας.

Από το 2011 που ξέσπασε η μεγάλη προσφυγική κρίση στη Συρία ασχολήθηκα εθελοντικά με το τεράστιο κίνημα υποδοχής και αλληλεγγύης στα εκατομμύρια των προσφύγων που έφταναν στη χώρα μας. Υπήρξα συνιδρυτικό μέλος της ομάδας «Πλέκουμε αλληλεγγύη», ενώ συμμετείχα σε εθελοντικές δράσεις στήριξης και αλληλεγγύης στην Ειδομένη. 

Συμπορεύομαι με τη Χρύσα για το ήθος, τις αξίες, το όραμα αλλά και το σχέδιο που έχει για μία Καλαμαριά όπου θα συμμετέχουμε όλοι, για μία Καλαμαριά που θα γίνει ένας τόπος αντάξιος της ιστορίας της αλλά και του μέλλοντος που αξίζει στους δημότες της, ένας τόπος που αξίζει να ζεις…