Μπλιάτκας Δημήτρης

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καλαμαριά όπου εξακολουθώ να ζω. Eίμαι 21 χρονών,τριτοετής φοιτητής της Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Είμαι απόφοιτος των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη όπου και  συμμετείχα σε ομάδες εθελοντισμού για τα παιδιά, την ώριμη ηλικία, και το περιβάλλον.

Οι πρώτες εικόνες από τη ζωή μου είναι στην Καλαμαριά,  Στα πάρκα«Πασαλίδη»και «Αλησμόνητων Πατρίδων»,  στους παιδότοπους και αργότερα, ως έφηβος, στον πεζόδρομο. 

Ασχολούμαι με τη φωτογραφία και τον κινηματογράφο. Συμμετείχα ως μαθητής  σε διαγωνισμούς του Υπουργείου Παιδείας  με ταινίες  μυθοπλασίας μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ,οι οποίες απέσπασαν βραβεία και διακρίσεις. 

Δημοσιεύω φωτογραφίες μου σε περιοδικά, ιστοσελίδες και  μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παράλληλα με τις σπουδές μου, διδάσκω κινηματόγραφο σε μαθητές Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη και δουλεύω σε livestreaming μεταδόσεις, φωτογραφίσεις και  μαγνητοσκοπήσεις. 

Αγαπάω τον αθλητισμό και κυρίως το ποδόσφαιρο και συμμετέχω, από μικρή ηλικία, σε ακαδημίες ποδοσφαίρου και τουρνουά.  

Πατέρας μου είναι ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Κώστας Μπλιάτκας, και μητέρα μου  η δημοσιογράφος Χιονία Βλάχου. Η αδελφή μου Ήρα Μπλιάτκα  είναι πολιτική επιστήμονας που ζει με την οικογένεια της στη Γαλλία. «Η Καλαμαριά είναι η καλύτερη περιοχή. Αν φύγεις ποτέ από εκεί θα το καταλάβεις»,  μου λέει τακτικά. 

Συμπορεύομαι με την Χρύσα Αράπογλου  στις εκλογές για τον Δήμο Καλαμαριάς γιατί συμμερίζομαι το όραμά της και πιστεύω πως η Καλαμαριά μπορεί  να γίνει η πόλη της νεολαίας, του πολιτισμού, της καινοτομίας και της πράσινης ανάπτυξης. Θέλω να δω την Καλαμαριά γεμάτη ζωή, όπως μας την έχουν διηγηθεί, αλλά η δική μου γενιά δεν έζησε.Άλλωστε το αξίζει και λόγω ιστορίας και λόγω θέσης.

Στην καλαμαριά μυρίζεις θάλασσα.  Και βγάζεις και ωραίες φωτογραφίες.