Πεσιρίδου Ελένη

Γεννήθηκα στην Καλαμαριά το 1967. Ποντιακής καταγωγής, με παππούδες από την Τραπεζούντα του Πόντου οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στο Βυζάντιο Καλαμαριάς το 1922. Σύζυγος και μητέρα τριών κοριτσιών, και ελεύθερη επαγγελματίας .
Τελειόφοιτη της σχολής Δημοσιογραφίας, με συμμετοχές στην ενημερωτική εκπομπή IΝ VIVΟ στο κανάλι ΕΓΝΑΤΙΑ TV, στη ραδιοφωνική εκπομπή “ Art and Culture” του Delta Web Radio, και συγγραφέας κειμένων στο ντοκιμαντέρ FOODSKG.

Με τη συμμετοχή μου σε επιτροπές γονέων από το 2005 ως το 2019 και με την εκλογή μου από το 2014 έως το 2020, στη θέση της Πρόεδρου του Συλλόγου Γονέων του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, και Αντιπρόεδρου του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, ασχολήθηκα με θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση των σπουδαστών και μαθητών, τη διοργάνωση μουσικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, εκθέσεων και κοινωνικών δράσεων.

Το 2017 πραγματοποίησα την έκθεση ζωγραφικής της  μικρής προσφυγοπούλας  Σελίνα (Σαχραζάντ Χασάν),η οποία παρουσίασε μεγάλη επισκεψιμότητα και θερμή ανταπόκριση από το κοινό της Θεσσαλονίκης και τα ΜΜΕ(CNN,ΑΠΕ,κ.α.).Η δράση μου επεκτάθηκε και στην προσφορά βοήθειας σε αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας, μέσα από φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και τις συναυλίες «Προσφυγιά»

Είμαι μέλος του πολιτιστικού και επιμορφωτικού συλλόγου «Μπουμπουλίνα» και συμμετέχω στην παρουσίαση των πολιτιστικών του εκδηλώσεων από  το 2016 .  Επίσης είμαι μέλος  της Φ.Α.Κ.Θ. (Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Θεσσαλονίκης) και  της χορωδίας του ΤΕΕ-ΤΚΜ.

Το ενδιαφέρον και η αγάπη μου  για την τέχνη και τον πολιτισμό, με ώθησε να ολοκληρώσω την πενταετή μου φοίτηση στο τμήμα Βυζαντινής Αγιογραφίας  στην ενορία των Τριών Ιεραρχών (Βούλγαρη Θεσσαλονίκης) και να συνεχίσω  τις σπουδές μου στο τμήμα του Ελληνικού Πολιτισμού, στο ΕΑΠ.

Συμπορεύομαι με την Χρύσα Αράπογλου γιατί  πιστεύω ότι η πόλη μας χρειάζεται ανθρώπους με όραμα και διάθεση προσφοράς. Με την εμπειρία της , το ήθος της και τους υψηλούς  στόχους που έχει θέσει για το δήμο Καλαμαριάς,  μπορεί να την οδηγήσει  στους δρόμους  του εκσυγχρονισμού και του πολιτισμού και να συμβάλλει σημαντικά στην βελτίωση της ζωής των δημοτών της.