Δαγκλή Εύα

Είμαι η Εύα Δαγκλή, παντρεμένη με σύζυγο εκπαιδευτικό και μητέρα τριών παιδιών. Οι γονείς μου είναι παιδιά προσφύγων από την Κωνσταντινούπολη και τον Πόντο. Μένω στην  Καλαμαριά και εργάζομαι ως καθηγήτρια μουσικής  στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Από μικρή ξεκίνησα να σπουδάζω αυτό που αγαπούσα, τη μουσική. Είχα δασκάλους καταξιωμένους καλλιτέχνες εκπαιδευτικούς που με βοήθησαν να πάρω το Δίπλωμα  της Ευρωπαϊκής Μουσικής. Σπούδασα ακόμα Μουσικοπαιδαγωγικά , Πιάνο, Μονωδία, θέατρο.

Συνεργάστηκα ως εισηγήτρια και εμψυχώτρια σε βιωματικά σεμινάρια με αντικείμενο τη θεατρική και μουσική αγωγή. Δημιούργησα  τη  θεατρική σκηνή «Αμαρυλλίς». Έχω βραβευθεί σε μουσικούς  και θεατρικούς διαγωνισμούς.   Έγραψα το βιβλίο « Η Μουσική στο Δημοτικό σχολείο » με έγκριση του Υπ.Ε.Π.Θ.  όπου και διδάχθηκε σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία.

Εργάσθηκα  ως μουσικός παραγωγός σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της πόλης μας, παράλληλα και ως καθηγήτρια μουσικής  σε ωδεία. Στις  κατασκηνώσεις του Νίκου Γκάλη ήμουν υπεύθυνη ψυχαγωγίας  σε  τομείς : μουσικής, θεάτρου, κινηματογράφου.

Συνεργάσθηκα με Νομαρχίες, Δήμους, Θεατρικά σχήματα και τοπικούς φορείς στην οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Συμμετείχα σε φεστιβάλ των Δημητρίων, Βαλκανικής Πλατείας, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών με δικό μου θεατρικό σχήμα. Παράλληλα συμμετείχα σε φεστιβάλ Παιδείας με ομάδες μαθητών μου. Έχω διοργανώσει  θεατρικές παραστάσεις και μουσικές εκδηλώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς στην πόλη Σερρών και σε Δήμους της Θεσσαλονίκης και φυσικά στο Δήμο Καλαμαριάς.

Δημιούργησα  την   πρώτη  ομάδα   του   Συλλόγου   ¨ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ¨   στη Θεσσαλονίκη και διοργάνωσα εκδηλώσεις για να στηρίξω το έργο του.Έχω σκηνοθετήσει  παιδικά παραμύθια, θεατρικά και μουσικοθεατρικά έργα δικά μου και άλλων συγγραφέων.Εργάσθηκα σε Μουσικά Λύκεια προετοιμάζοντας τους μαθητές σε μουσικά  μαθήματα για τις πανελλήνιες. Υπήρξα μέλος των πολιτιστικών συλλόγων του  Εργαστηρίου  Θεατρικής  Δημιουργίας  Δήμου  Καλαμαριάς, του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης και του Θερμαϊκού.

Συμπορεύομαι με την Χρύσα, γιατί γνωρίζει πώς να κάνει το όραμά της έργο, γρήγορα και αποφασιστικά. Έχει  εμπειρία, γνώση και σχέδιο για  να φτιάξει ένα Δήμο πρότυπο.. για  τα παιδιά μας.