Πλακίδης Γιάννης

Γεννήθηκα στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης το 1972. Υιοθετημένο παιδί του Βασίλη και της Θοδώρας , από το 1974 ζω και μεγαλώνω με ένα μικρό διάλειμμα, στην αγαπημένη μου Καλαμαριά.

Εδώ πέρασα όλη την αξέχαστη παιδική μου ηλικία στα στενά και τις αλάνες του Κατιρλί. Τα σχολικά μου χρόνια τα πέρασα στο άλλοτε 4ο Δημοτικό, νυν Δημαρχείο, και στη συνέχεια στο 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο της οδού Χηλής.

Με την Καλαμαριά είχα και έχω άρρηκτους δεσμούς ζωής. Με γονείς απογόνους προσφύγων της Μικράς Ασίας και γω σαν προσφυγόπουλο μεγάλωσα. Χορευτής των ποντιακών και παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού Οργανισμού από παιδί μέχρι τα 20 μου, και από τα 16 ερασιτέχνης ηθοποιός στη δημοτική θεατρική ομάδα, υπό τη διδασκαλία της θεατρικής μου μητέρας Αγγελικής Σαπάτρα.

Μετά το τέλος του σχολείου, πήρα πτυχίο βοηθού λογιστή αλλά πάντα το μεράκι μου ήταν να σπουδάσω ηθοποιός. Τις αναγνωρισμένες σπουδές μου της υποκριτικής τις ολοκλήρωσα επιτυχώς στην Αθήνα το 2004.

Παράλληλα και για 20 σχεδόν χρόνια εργαζόμουν ως διακανονιστής ζημιών  σε κάποιους από τους μεγαλύτερους ομίλους της ασφαλιστικής αγοράς .Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούμαι στον χώρο των πωλήσεων τροφίμων. 

Από το 2011 ως ιδρυτικό μέλος του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης – Thessaloniki Pride έως και σήμερα συμμετέχω ενεργά, ως μέλος της κοινωνίας των πολιτών, στις διεκδικήσεις της LGBTQI+ (ΛΟΑΤΚΙ+) κοινότητας, με σκοπό τη βελτίωση της ζωής όλων των μελών της κοινότητας .

Συμπορεύομαι με την φίλη Χρύσα με στόχο να συνεργαστούμε ο καθένας και η καθεμιά από το δικό του μετερίζι , ώστε να υλοποιηθεί το κοινό μας όραμα για μια Καλαμαριά πρώτα ανθρώπινη και στη συνέχεια ισχυρή και ακμάζουσα.