Τσαλής Γιώργος

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καλαμαριά όπου ζω μέχρι και σήμερα με τη γυναίκα και τις δύο κόρες μου.

Τελείωσα το 1ο ΔημοτικόΣχολείο Καλαμαριάς και το ιστορικό 1ου Γυμνάσιο  Καλαμαριάς «Φροντιστήριο Τραπεζούντας».

Από πολύ μικρή ηλικία στράφηκα στον αθλητισμό και αγάπησα την κολύμβηση. Στην αρχή ως  κολυμβητής και υδατοσφαιριστής στον Α.Σ. ΠΑΟΚ και Α.Α. ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ και στην Εθνική και Προολυμπιακή ομάδα υδατοσφαίρισης νέων και στη συνέχεια ως αθλητής τεχνικής κολύμβησης με πανελλήνιες νίκες στον ΝΑΟΚΘ

Σπούδασα στο ΤΕΦΑΑ  του ΑΠΘ, και ειδικεύτηκα στην κολύμβηση και στην υδατοσφαίριση. Από το 2015 είμαι Αναπληρωτής Καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ Σερρών με εξειδίκευση στην προπονητική της κολύμβησης.

Υπήρξα συνεργάτης του Εργαστηρίου Υγιεινής και Διατροφής Αθλουμένων, στον Τομέα Ιατρική της Άθλησης του ΤΕΦΑΑ- ΑΠΘ και συμμετείχα σε ερευνητικές εργασίες που άπτονται της κολύμβησης και της σωματικής υγείας. Έχω δώσει πάρα πολλές διαλέξεις και συμμετείχα ως ομιλητής σε πολλά σεμινάρια και συνέδρια. Έχω πλήθος δημοσιεύσεων με άλλους ερευνητές σε διεθνώς αναγνωρισμένα περιοδικά και έγραψα βιβλία με θέμα την κολύμβηση και την υδατοσφαίριση. 

Εργάστηκα ως επικεφαλής προπονητής σε πολλές ομάδες (ΠΑΟΚ, ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ, ΧΑΝΘ, ΝΑΟΚΘ, κ.ά.)  με μεγάλες, ομαδικές και ατομικές, επιτυχίες. Επίσης συνεργάστηκα με την Κολυμβητική Ομοσπονδία ως προπονητής εθνικών ομάδων και βραβεύτηκα δύο φορές για το έργο μου.

Συμπορεύομαι με τη Χρύσα γιατί πιστεύω ότι έχει το σχέδιο να αλλάξει την Καλαμαριά. Να ξαναδώσει την πόλη στους κατοίκους της με σύγχρονες εκπαιδευτικές και αθλητικές υποδομές, διεύρυνση του χώρου για τους πεζούς, ουσιαστική αξιοποίηση των αθλητικών της  εγκαταστάσεων και φιλοξενία σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων.