Γιουρούκαλης Παναγιώτης

Γεννήθηκα τον Δεκέμβριο του 1967 στην Θεσσαλονίκη. Οι οικογένειες των γονέων μου Κωνσταντίνου Γιουρούκαλη και Αγαθονίκης Πεταλίδου, ήρθαν στην Ελλάδα το 1922 με την Μικρασιατική καταστροφή, διωκόμενοι από τον τουρκικό βαρβαρισμό, από την Κωνσταντινούπολη και την Τραπεζούντα του Πόντου, αντίστοιχα.

Το πατρικό του πατέρα μου ήταν στην οδό Γαβριηλίδη στο Καραμπουράκη σε οικόπεδο που τότε παραχώρησε η κοινωνική Πρόνοια.Η σημερινή μου κατοικία είναι στην περιοχή της Κηφισιάς.

Αποφοίτησα από το παλιά Πρότυπα Εκκλησιαστικά Εκπαιδευτήρια, το τότε 8ο Γυμνάσιο Αρρένων, σημερινό 4ο/5ο Λύκειο Καλαμαριάς και από το 21ο Λύκειο στην Θεμιστοκλή Σοφούλη.

Με γνώσεις υπολογιστών στα πρώτα χρόνια ανάπτυξης του κλάδου, εργάσθηκα σε μεγάλες εταιρείες της πληροφορικής και των επικοινωνιών ως διευθυντής πωλήσεων, στον κλάδο του εισερχόμενου τουρισμού επίσης για 4 χρόνια καθώς επίσης έως και σήμερα με επιτυχία στον κατασκευαστικό κλάδο κουφωμάτων ως Διευθυντής Πωλήσεων Ελλάδας .

Ομιλώ πολύ καλά Αγγλικά και λίγα Γαλλικά.

Ασχολήθηκα από μικρό παιδί με το Ναυτοπροσκοπισμό, στο 20ο σύστημα Ναυτοπροσκόπων, με τα σκάφη μας στην Βάση Ναυτοπροσκόπων Καλαμαριάς.

Η μέγιστη ωστόσο ενασχόληση μου ήταν με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Νομού μας, αρχικά ως ποδοσφαιριστής, στη συνέχεια ως προπονητής σε τμήματα υποδομών ερασιτεχνικών σωματείων και από τον Δεκέμβριο του 2001 εκλεγμένο μέλος έως και σήμερα με τις διοικήσεις της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής Ένωσης της χώρας και μία από τις 10 μεγαλύτερες στην Ευρώπη, την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας.

Σήμερα κατέχω την θεσμική ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα της ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, θέση που είχα αναλάβει για πρώτη φορά το 2009. Είχα έντονη συμβολή στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στη Θεσσαλονίκη και στην αναβάθμιση των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων της ΕΠΣΜ, κυρίως στις μικρές ηλικίες, όπως και του γυναικείου ποδοσφαίρου. Χαρακτηριστική είναι κατάκτηση 30 πανελλήνιων πρωταθλημάτων σε επίπεδο μικτών ομάδων Ενώσεων αναπτυξιακών ηλικιών που διοργανώνει ετήσια η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Ανέπτυξα δράσεις για την ανάδειξη του ¨ευ αγωνίζεσθαι” στο πλαίσιο των πρωταθλημάτων Υποδομών της ΕΠΣ Μακεδονίας και μετείχα σε πλήθος δράσεων, εκδηλώσεων, εγχώριων  και διεθνών τουρνουά ποδοσφαίρου.

Είναι η ΠΡΩΤΗ μου ενεργή ενασχόληση  με τα Δημοτικά κοινά της Καλαμαριάς και φιλοδοξώ με την ομάδα της «Καλαμαριά – Μητέρα Πόλη» να διαμορφώσουμε ένα νέο αναπτυξιακό πλάνο για την πόλη και τους κατοίκους της, δημότες και επισκέπτες μέσα από ένα πολύ καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα.

Όραμα μου είναι η αναβάθμιση του αθλητισμού της Καλαμαριάς, η ανάπλαση των υπαρχόντων αθλητικών εγκαταστάσεων,η δέσμευση,ο χαρακτηρισμός και η δημιουργία νέων χώρων άθλησης σ’ όλα τα αθλήματα προς όφελος της νεολαίας της περιοχής.