Ιωάννογλου Ντίνα

Είμαι η Ντίνα Ιωάννογλου. Είμαι παντρεμένη και μητέρα δύο κοριτσιών. Οι γονείς μου, παιδιά προσφύγων από την Μικρά Ασία, με γέννησαν στη Θεσσαλονίκη και με μεγάλωσαν στη φιλόξενη Καλαμαριά, όπου ο πατέρας μου χρόνια είχε τη δική του επιχείρηση.

Αποφοίτησα από το 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης και σπούδασα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Επιστήμων Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με ειδίκευση στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Σήμερα εργάζομαι ως Νηπιαγωγός σε Δημόσιο Νηπιαγωγείο της Καλαμαριάς.

Η ανάγκη μου για προσφορά στο κοινό συμφέρον εκφράστηκε μέσα από τη θητεία μου ως εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Βορείου Ελλάδος (Σ.Ι.Ε.Λ.Β.Ε.) (2001-2005) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.).

Η εξοικείωσή μου με θέματα αναπηρίας και κοινωνικής ένταξης οδήγησαν στην εκλογή μου ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Σπαστικών Βορείου Ελλάδος (2009-2011).

Από μικρή έτρεφα μια μεγάλη αγάπη για τις τέχνες. Το πτυχίο μου στη διδασκαλία του κλασσικού μπαλέτου από τη Royal Academy of Dance (Λονδίνο), αλλά και η ερασιτεχνική μου ενασχόληση με το μοντέρνο χορό, τη μουσική, το θέατρο μέσα από τη συμμετοχή μου σε ένα πλήθος επιμορφωτικών βιωματικών σεμιναρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σμίλευσαν σε μεγάλο βαθμό την προσωπικότητά μου.

Εργάστηκα πολλά χρόνια ως δασκάλα μπαλέτου και καλλιτεχνικού χορού τζαζ σε διάφορες σχολές χορού της Θεσσαλονίκης.

Η καλλιτεχνική μου αυτή εμπειρία συνδυασμένη με την εκπαιδευτική μου ιδιότητα βρίσκει την έκφρασή της εδώ και χρόνια στην Καλαμαριά.Η αγκαλιά μου κάθε χρόνο δέχεται τα μικρά βλαστάρια της Καλαμαριάςγια τα οποία οραματίζομαι έναν τόποαλληλεγγύης, δημιουργίας, πολιτισμού και ανάπτυξης.

Συμπορεύομαι με τη Χρύσα γιατί το πολιτικό της ήθος και η συσσωρευμένη εμπειρία της, η ενδελεχής γνώση της για τις ανάγκες του τόπου και η αποφασιστική της παρουσίαμπορούν να αναδείξουν την ιστορική Καλαμαριά μαςως τη ριβιέρα της Θεσσαλονίκης, μια περιοχή που να κινείται με δύναμη προς την εξέλιξη, απαιτώντας το καλύτερο για τους κατοίκους της.