Ξανθόπουλος Ηρακλής

Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη  το 1957 και από το 2003 κατοικώ στην Καλαμαριά. Είμαι παντρεμένος με τη, Φιλίτσα Στράτη και έχω 3 κόρες και 3 εγγόνια.

Αποφοίτησα το 1975 από το Γυμνάσιο Αρρένων Τούμπας και στην συνέχεια φοίτησα στο τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης .

Από το 1984 μέχρι και φέτος  υπηρέτησα τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε διάφορα σχολεία της Καλαμαριάς.

Όλα τα χρόνια που εργάστηκα στην εκπαίδευση, παράλληλα με τα διδακτικά μου καθήκοντα, ασχολήθηκα ενεργά με το συνδικαλιστικό κίνημα. Την τετραετία 2008 – 2012 εκλέχτηκα ως αιρετός εκπρόσωπος των καθηγητών στο ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Διατέλεσα Αντιπρόεδρος και Ταμίας στην Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσ/νίκης (Ε.Δ.Ο.Θ.)  και επιστημονικός συνεργάτης και επιμορφωτής στο ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

Το 2016 εκλέχτηκα και από τότε κατέχω τη θέση του Γενικού Συμβούλου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Το 1993  Ίδρυσα την Τράπεζα Αίματος των Καθηγητών Θεσσαλονίκης η οποία λειτουργεί μέχρι σήμερα, έχοντας συλλέξει και χορηγήσει περισσότερες από 15000 μονάδες αίματος.

Είμαι μέλος του Φιλανθρωπικού Σωματείου ‘Ελλήνιον’ και Διδάσκω στο Κοινωνικό του Φροντιστήριο σε Τρόφιμους Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων &  Μαθητές που το έχουν ανάγκη.

Τα  τελευταία χρόνια συμμετέχω ενεργά στα κοινά του Δήμου μας ως Μέλος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συμπορεύομαι με την Χρύσα γιατί πιστεύω ότι έχει το όραμα και τις ικανότητες να κάνει και πάλι την Καλαμαριά την Καλή Μεριά της πόλης. Η Καλαμαριά, τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται σε μία διαρκή υποβάθμιση και  γι αυτό έχει ανάγκη από όραμα, διεκδικήσεις, αξιοκρατία και ένα συγκροτημένο σχέδιο δράσης σε όλους τους τομείς, για να αλλάξει την εικόνα της.