Ισπυρλίδου Νικολέττα

Ονομάζομαι Νικολέττα Ισπυρλίδου είμαι συνταξιούχος εκπαιδευτικός ,δασκάλα .

Γεννήθηκα στην Κομοτηνή και έζησα  στις Σάπες Ν Ροδόπης, σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον όπου ζούσαν αρμονικά οι Θρακιώτες, οι πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη, οι Πόντιοι,  οι Σαρακατσάνοι και οι Μουσουλμάνοι της περιοχής.  Είμαι ποντιακής καταγωγής και οι παππούδες μου ήρθαν  από την επαρχία του Ισπιρ του Εύξεινου Πόντου , εξ ου  και το  επώνυμό μου.

Ζω μόνιμα και εργάζομαι από το 1990 στην Καλαμαριά. Έχω δύο παιδιά την Στεφανία- Μοριακή Βιολόγο και Γενετίστρια  και τον Παναγιώτη -Αρχιτέκτονα μηχανικό.

Ολοκλήρωσα τις εγκύκλιες σπουδές μου  αποφοιτώντας με ΑΡΙΣΤΑ  από το Γενικό Λύκειο Σαπών.

Σπούδασα στην Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων και διορίστηκα από το 1985 ως δασκάλα σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης .  Επιμορφώθηκα στη ΣΕΛΔΕ Θεσσαλονίκης και μετεκπαιδεύτηκα  στην Γενική Αγωγή στο Διδασκαλείο Δημ Γληνός στην Θεσσαλονίκη. Είμαι κάτοχος  μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Διδακτική των Μαθηματικών και υποψήφια διδάκτωρ του ΑΠΘ. Αποσπάστηκα  και εργάστηκα στο ΠΤΔΕ του ΑΠΘ   στον τομέα των Θετικών επιστημών /Διδακτική των Μαθηματικών . Έχω  συγγραφικό και ερευνητικό έργο δημοσιευμένο σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά καθώς και επιμορφωτικό έργο  που μου  ανέθεσε  το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο  για την επιμόρφωση των δασκάλων  .

Υπηρέτησα ως δασκάλα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο της Καλαμαριάς και τα τελευταία 12 χρόνια της καριέρας μου υπηρέτησα ως Διευθύντρια στα 15ο, 23ο και 4ο Δημοτικά Σχολεία της Καλαμαριάς απ΄όπου τελικά και συνταξιοδοτήθηκα το 2021.

Η εμπειρία μου στην εκπαίδευση , η συμμετοχή μου σε κοινωνικές δραστηριότητες και η διάθεσή μου να συνεχίσω  να προσφέρω,  από καινούριο πια μετερίζι ,τις υπηρεσίες μου στην κοινωνία της  Καλαμαριάς , με οδήγησαν να πάρω την απόφαση και να συνταχθώ στο πλευρό της  Χρύσας Αράπογλου, για να αγωνιστούμε μαζί  για μια ανθρωποκεντρική πόλη , στην παράταξη ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΠΟΛΗ. Την ευχαριστώ θερμά για την μεγάλη τιμή  που μου έκανε να  με  συμπεριλάβει στον συνδυασμό της.