Καλπίδου Ελπίδα

Είμαι η Ελπίδα Καλπίδου και γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1983. Μεγάλωσα στην  Καλαμαριά, όπου κατοικώ και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά ως Αρχιτέκτονας Μηχανικός, μέχρι και σήμερα.

Αποφοίτησα από το 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλαμαριάς (Φροντιστήριο Τραπεζούντος). Σπούδασα Αρχιτεκτονική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και η διπλωματκή μου εργασία αφορά την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς. Κατέχω Μεταπτυχιακό τίτλο, από το Τμήμα Πολεοδομίας- Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τη διατριβή μου να εξετάζει την ανάπτυξη δραστηριοτήτων ελεύθερου χρόνου στην πόλη. Είμαι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από το 2009. Μιλάω Αγγλικά και Γαλλικά, έχω ασχοληθεί με το κλασικό μπαλέτο για 12 συνεχόμενα χρόνια και είμαι κάτοχος διπλώματος της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου (Royal Academy of dancing) .

Πατέρας μου είναι ο Ηλίας Καλπίδης, Αρχιτέκτονας Μηχανικός και Καλαθοσφαιριστής του Απόλλωνα Καλαμαριάς και του ΠΑΟΚ. Μητέρα μου, η Μαρία Παρασκευούδη -Καλπίδου, δημοσιογράφος – μέλος ΕΣΗΕΜΘ. Είμαι παντρεμένη με τον Χρίστο Κουτσοτάσιο, Αρχιτέκτονα Μηχανικό και μητέρα ενός αγοριού.

Η θέλησή μου για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, καθιστά τον εθελοντισμό ένα σημαντικό κομμάτι του ελεύθερου χρόνου μου. Συμμετέχω σε δράσεις και σε δραστηριότητες που αφορούν την πόλη και τους ελεύθερους χώρους της. Ενδιαφέροντά μου είναι  οι Τέχνες, ο αθλητισμός, ο Πολιτισμός και οι περιηγήσεις.

Δραστηριοποιούμενη επαγγελματικά ως Αρχιτέκτονας Μηχανικός στην Καλαμαριά τα τελευταία 15 χρόνια, μπορώ να αφουγκραστώ τις ανάγκες των συμπολιτών μας και να εντοπίσω τα προβλήματα που χρήζουν λύσεων στον δήμο μας. Η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, η ανάπλαση των γειτονιών και η απόδοση δημοσίου χώρου και πρασίνου στους συμπολίτες μας, είναι ορισμένα από τα ζητήματα που με οδήγησαν στην απόφαση να είμαι υποψήφια. Πιστεύω ότι με την τεχνογνωσία και την επιστημονική μου κατάρτιση, μπορώ να συμβάλλω ώστε να γίνει η πόλη μας καλύτερη, όπως της αξίζει.

Η εμπειρία, η πρότερη πολιτική της διαδρομή καθώς και το όραμα της Χρύσας Αράπογλου για την Καλαμαριά, αποτέλεσαν βασικούς παράγοντες ώστε να συμμετέχω κι εγώ ως υποψήφια στον συνδυασμό «Καλαμαριά – Μητέρα Πόλη».