Καζάρα (Φιλιώ) Τριανταφυλλιά

Είμαι η  Τριανταφυλλιά (Φιλιώ) Καζάρα. Τραγουδίστρια, δασκάλα φωνητικής και μητέρα του 17χρονου Οδυσσέα. Ενεργή πολίτης με πολυετή συμμετοχή τόσο στα κινήματα όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Προέρχομαι από αυτοδιοικητική οικογένεια καθώς ο πατέρας μου Στέλιος, υπήρξε δημοτικός σύμβουλος με τον εμβληματικό δήμαρχο Καλαμαριάς Μενέλαο Αλεξιάδη.

Από τα μαθητικά μου ακόμη χρόνια,  πολιτικοποιήθηκα, συμμετέχοντας στην νεολαία του ΚΚΕ εσωτ. “ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ και κοινωνικοποιήθηκα συμμετέχοντας ενεργά στο πρώτο Πολιτιστικό Κέντρο της Καλαμαριάς που παρήγαγε πρωτογενή Πολιτισμό. Δραστηριοποιήθηκα σε πολλούς τομείς της Τέχνης όπως χορό, θέατρο, φωτογραφία, μουσική αλλά τελικά με κέρδισε το τραγούδι με το οποίο ασχολούμαι επαγγελματικά μέχρι και σήμερα.

Μαθήτευσα επί σειρά ετών δίπλα στη σπουδαία July Massino, τελειοποιώντας την τεχνική της φωνητικής τέχνης, την οποία και διδάσκω σήμερα.

Στην επαγγελματική μου πορεία είχα πολλές και σημαντικές συνεργασίες, τόσο στη δισκογραφία, όσο και σε παραστάσεις – εμφανίσεις με σπουδαίους καλλιτέχνες και συνθέτες του χώρου.

Είμαι πάντα ενεργή στα πολιτικά δρώμενα αλλά και στον συνδικαλισμό του κλάδου μου. Υπήρξα μέλος του Μουσικού Συλλόγου Βορείου Ελλάδος, και αργότερα Αντιπρόεδρος του Σωματείου “Το Σπίτι του Μουσικού”.

Ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας κατοίκων για το παραλιακό μέτωπο και τους ελεύθερους χώρους και μέλος του συλλόγου κατοίκων Καραμπουρνάκι  “Ο Ποσειδώνας” με κεντρικό επίδικο το αδόμητο Παραλιακό Μέτωπο της Καλαμαριάς.

Την περίοδο 2014 – 2019 διετέλεσα δημοτική σύμβουλος με την Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς, έχοντας ενεργή συμμετοχή σε επιτροπές του δήμου (σχολικές, κοινωνικής φροντίδας, ισότητας των φύλων ).

Συμπορεύομαι με την Χρύσα για μια Συμμετοχική Αυτοδιοίκηση,. Γιατί θέλει , (άρα μπορεί) να παλέψει για αδόμητη Μαρίνα και Πλαζ Αρετσούς, να υπερασπιστεί τον Δημόσιο χαρακτήρα της Ακτογραμμής από το Καραμπουρνάκι  μέχρι τη Μίκρα, να αποδείξει ότι οι αστικές αναπλάσεις, με σεβασμό στο περιβάλλον, στις συνοικίες, μπορούν να εγγυηθούν οικονομική ανάπτυξη. Θέλει ,(άρα μπορεί) να αναδείξει την Καλαμαριά ως κεντρικό οικονομικό και πολιτιστικό άξονα όλου του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης