Χαλβατζής Κώστας

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και αποφοίτησα από το 10ο Λύκειο της πόλης. Σπούδασα Οικονομολόγος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και αργότερα Νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Εργάστηκα ως φοροτεχνικός και σήμερα ασκώ το επάγγελμα του δικηγόρου ως μέλος της Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Κατοικούμε εδώ και 25 χρόνια στην Καλαμαριά, με τη σύζυγό μου, Φωτεινή Αποστόλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ., και την κόρη μας, φοιτήτρια της Ιταλικής Φιλολογίας.

Από την πρώτη ημέρα που εγκατασταθήκαμε στη φιλόξενη Καλαμαριά, αγαπήσαμε τον τόπο και τους κατοίκους του, που είναι εργατικοί, ήρεμοι και φιλότιμοι. Τα συναισθήματα αυτά με παρακίνησαν να προσφέρω εθελοντικά τις δυνάμεις μου, σαν Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο 23ο Δημοτικό Σχολείο και μετέπειτα στο 7ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς.

Την τελευταία πενταετία είμαι Πρόεδρος στην αμιγώς εθελοντική διασωστική οργάνωση της πόλης μας, με την επωνυμία Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών – Εθελοντές Καλαμαριάς (ΟΜ.Α.Κ.). Πιστεύοντας, ως πρώην αθλητής στίβου, στη διά βίου άθληση, συμμετέχω στο δρομικό κίνημα, ως ιδρυτικό μέλος του δυναμικού Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης (Σ.Δ.Υ.Θ.).

Αποφάσισα να συμπορευτώ με την παράταξη «Καλαμαριά Μητέρα Πόλη», μετά από μια ειλικρινή και ουσιαστική συζήτηση με την επικεφαλής της παράταξής μας, Χρύσα Αράπογλου, για να συμβάλλω στο καλό του τόπου μας, Για μια Καλαμαριά που την τύχη της θα ορίζουν οι ενημερωμένοι και ενεργοί δημότες της.