Κώστας Ζαχαρίας

Γεννήθηκα το 1982., μεγάλωσα στη γειτονιά του Βότση και εκεί τελείωσα το σχολείο. Στο «Ναύαρχο Βότση» υπήρξα αθλητής για 20 σχεδόν χρόνια.Είμαι απόφοιτος του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, Παράρτημα Καστοριάς. Διατηρώ λογιστικό γραφείο, στο οποίο και εργάζομαι ως λογιστής από το 2006.

Εξακολουθώ να είμαι ενεργός αθλητής αγωνιζόμενος στα τοπικά πρωταθλήματα μπάσκετ με την ομάδα του ΑΣ “Βελλεροφόντης” .

Από φοιτητής ανέπτυξα έντονη δράση, συμμετέχοντας στο Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών του Τ.Ε.Ι. Καστοριάς. Μέχρι σήμερα εξακολουθώ να συμμετέχω ενεργά  και αφιλοκερδώς σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, νομικά πρόσωπα και γενικότερα όπου μπορώ να συνεισφέρω στη βελτίωση των συνθηκών ζωής του κοινωνικού συνόλου, στην ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και στη διάδοση του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Από το 2015 εκλέγομαι συνεχώς δημοτικός Σύμβουλος Καλαμαριάς.

Σήμερα είμαι Γραμματέας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Καλαμαριάς, Αντιπρόεδρος του ΑΠΣ Ναύαρχος Βότσης και general manager της ανδρικής του ομάδας στην Β’ Εθνική κατηγορία.

Παλαιότερα είχα διατελέσει μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων: του Συλλόγου Φοιτητών του Τ.Ε.Ι. Καστοριάς,  Αντιπρόεδρος, του πολιτιστικού εξωραϊστικού συλλόγου Κηφισιάς – Βότση, Γενικός Γραμματέας των ενοποιημένων Νοσοκομείων «Γ. Γεννηματάς» και «Άγιος Δημήτριος»,  μέλος του Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Πολιτισμού (Ι.Α.Π.Ε.), της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμαριάς, της ΔΕΤΕΚ Α.Ε., του Πολιτιστικού Οργανισμού, της Δημοτικής Επιχείρησης Παιδικών Σταθμών Καλαμαριάς (Δ.Ε.Π.Σ.Κ.) και  του Α.Σ. Αλιγάτορες Καλαμαριάς

Συμπορεύομαι με τη Χρύσα Αράπογλου γιατί μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για την Καλαμαριά της συμμετοχής, της νεολαίας, της αλληλεγγύης, της δημιουργίας και  του πολιτισμού.