Λιάτου Αγλαϊα (Λίλα)

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, ενώ τα παιδικά μου χρόνια τα έζησα στη Βέροια και στην Κεντρική Αφρική στη σημερινή Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό, όπου ο πατέρας μου δούλευε ως πολιτικός μηχανικός.

Σπούδασα στη Θεσσαλονίκη στο Πολυτεχνείο και συγκεκριμένα στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών. Στο τέλος των σπουδών μου για μικρό χρονικό διάστημα έζησα στη Νέα Υόρκη. Επέστρεψα στην Ελλάδα και ξεκίνησα να εργάζομαι ως ιδιωτική υπάλληλος σε Εταιρείες Συμβούλων Επιχειρήσεων. Οι κύριοι τομείς ενασχόλησής μου ήταν:

  • Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001 και Συστημάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ISO 14001
  • Υποβολή προτάσεων για χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ
  • Περιβαλλοντικά θέματα όπως η αξιοποίηση αποβλήτων ελαιοτριβείων και το Ευρωπαϊκό Οικολογικό Σήμα ECOLABEL στα τουριστικά καταλύματα

Τα τελευταία χρόνια είμαι κάτοχος εργοληπτικού πτυχίου και στέλεχος τεχνικής εταιρείας.

Μιλώ Αγγλικά και Γαλλικά και είμαι Απόφοιτος Ακαδημίας Δημοσίων Σχέσεων.

Στην Καλαμαριά ζω από το 1991. Τον τόπο αυτό τον αγαπώ και εύχομαι να μου δινόταν η ευκαιρία να κάνω και εγώ κάτι ωφέλιμο γι αυτόν.

Συμπορεύομαι με τη Χρύσα γιατί στο πρόσωπό της είδα στοιχεία απαραίτητα για την προσωπικότητα ενός Δημάρχου. Είναι εμμονική με τον σχεδιασμό, τελειομανής, έχει καινοτόμες ιδέες, εξελίσσεται συνεχώς, είναι φιλική και προσιτή. Γι’ αυτά και πολλά άλλα, πιστεύω ότι μπορεί να μεταμορφώσει την Καλαμαριά σε Δήμο που όλοι ονειρευόμαστε με μία καλύτερη ποιότητα ζωής, σ’ έναν τόπο που αξίζει στον καθένα μας!