Τσίρκου-Παγώνη Μαρία

Γεννήθηκα και έζησα τα πρώτα μου παιδικά χρόνια στην Κολωνία της Γερμανίας.  Είμαι  παντρεμένη με τον Χρήστο Παγώνη απόγονο προσφυγικής οικογένειας της Καλαμαριάς και μαζί έχουμε αποκτήσει ένα παιδί. Αυτός ήταν ο λόγος που βρέθηκα στην Καλαμαριά και είμαι δημότης της για 32 χρόνια.

Τελείωσα το Λύκειο στη Θεσσαλονίκη και σπούδασα στο τμήμα Ιστορίας –Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  Την περίοδο 2004-2005 πήρα Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης  από το Διατμηματικό Πρόγραμμα για Θέματα Φύλου και Ισότητας του Α.Π.Θ. Το 2012 ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο τμήμα Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, με ειδίκευση στη Βυζαντινή και Μεσαιωνική Ιστορία. Το 2022 έλαβα Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Εργάζομαι για πολλά χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση και με απασχολούν ιδιαίτερα τα ζητήματα παιδείας και πολιτισμού.

Συμπορεύομαι με τη Χρύσα γιατί έχει τη θέληση, την ικανότητα, τις γνώσεις αλλά και την εμπειρία που είναι απαραίτητα για να αποκτήσει η Καλαμαριά την εικόνα που της αξίζει. Συμμετέχω για να υλοποιηθούν οι απαραίτητες υποδομές και ο Δήμος να εξέλθει από το τέλμα και την οπισθοδρόμηση όπου έχει περιέλθει .