Χαμαλίδης Νίκος

Γεννήθηκα το 1965 στο Μόναχο της Γερμανίας. Οι παππούδες μου ήρθαν πρόσφυγες από τον Πόντο που αρχικά εγκαταστάθηκαν στην Καλαμαριά.

Είμαι παντρεμένος με την Βασιλική Κορδοκούζη που εργάζεται στο ΕΣΥ (Κέντρο Υγείας Βότση).

Είμαι Πτυχιούχος της ΣΔΟ του ΤΕΙ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Τμήμα Λογιστικής. Έχω Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Επιπέδου ΜΑΣΤΕΡ στη Διοίκηση Υπηρεσιών και Μονάδων Υγείας (HEALTH MANAGEMENT) της Σχολής Επιστημών Υγείας και της Σχολής Νομικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου FREDERICK της Κύπρου.

Από το 1983 έως το 1990 εργάσθηκα στον ιδιωτικό τομέα. Από το 1995 εργάζομαι στο Δημόσιο ως υπάλληλος στον χώρο των Ασφαλιστικών Ταμείων. Σήμερα εργάζομαι ως διοικητικός υπάλληλος στον ΕΟΠΥΥ.

Η συμμετοχή μου στα κοινά ξεκινά από το 2007 με την εκλογή μου ως αιρετό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Ασφαλιστικών Ταμείων Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) μέχρι το 2013, όπου συμμετείχα ως εκλεγμένος αντιπρόσωπος της ΠΟΠΟΚΠ και στο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.Από το 2015 μέχρι και σήμερα εκλέγομαι ως αιρετό μέλος εκπρόσωπος των εργαζομένων στα Όργανα του Υπηρεσιακού και Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ.

Συμμετείχα σε πολλά σεμινάρια της ΕΚΔΔΑ και  στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (Ε.Σ.Δ.Υ) παρουσιάζοντας την έρευνα μου. Επίσης παρουσίασα άρθρο στην Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος με τίτλο “Επίτευξη αλλαγών στο χώρο της υγείας”.

Συμμετείχα στον Σύλλογο Διαιτητών Ποδοσφαίρου του Ν. ΠΕΛΛΑΣ ως διαιτητής, συνολικά χρόνια προσφοράς (22) έτη.

Είμαι αιμοδότης πάνω από 20 χρόνια, είτε οικειοθελώς, είτε όταν με καλούν όπως ο σύνδεσμος «ΠΉΓΗ ΖΩΗΣ» και το Νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» για την προσφορά στον συνάνθρωπο.

Συμπορεύομαι με τη Χρύσα Αράπογλου συμμετέχοντας ενεργά στην αναβάθμιση της Καλαμαριάςνκαι την ανάδειξη της Ιστορίας της, με την ίδρυση Μουσείου για τον Πόντο καθώς και την ανάδειξη και αξιοποίηση όλου του παραλιακού μετώπου προς όφελος των πολιτών.