Μισυρλής Νίκος

Γεννήθηκα το 1961 στη Θεσσαλονίκη και στην Καλαμαριά ζώ τα τελευταία 30 χρόνια.

Αποφοίτησα από τη Γερμανική Σχολή.  Σπούδασα στη Γερμανία και στο Α.Π.Θ. Από τις αρχές της δεκαετίας του 90 εργάστηκα ως εργολάβος πρασίνου, μελετώντας και κατασκευάζοντας, περιβάλλοντες χώρους και σε εμβληματικά κτίρια της πόλης όπως το ΜΙΕΤ και το Λαογραφικό Μουσείο, στην οδό Βασιλίσσης Όλγας.

Τα τελευταία 12 χρόνια, ασχολούμαι με την παραγωγή αρωματικών- φαρμακευτικών  φυτών και παραδοσιακών ποικιλιών λαχανικών. Βιοκαλλιεργητής, μέλος της εναλλακτικής κοινότητας «ΠΕΛΙΤΙ», που ασχολείται με την διάσωση και διατήρηση παλιών ποικιλιών βρώσιμων φυτών. Συμμετείχα στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “ECO VARIETY” με θέμα τον εντοπισμό, ταυτοποίηση και αναπαραγωγή παλαιών αβελτίωτων ποικιλιών οπωροφόρων δέντρων και αυτόχθονων δασικών καρπών του ορεινού τόξου της Βόρειας Ελλάδας, ως εταίρος του ΕΛΓΟ Δήμητρα και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Εκπαιδευτής για την Βιολογική Γεωργία στο «Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας» (Π.Π.Α) ένα πρόγραμμα του Α.Π.Θ για τη θεραπεία από εξαρτήσεις από νόμιμες και παράνομες ουσίες, από τζόγο και διαδίκτυο.

Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Πανελλαδικού Συνεταιρισμού Μικρών Βιοκαλλιεργητών και Καταναλωτών « Το Κουκούλι» με έδρα την Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Ενεργός πολίτης, ενταγμένος στην Ανανεωτική Αριστερά από τα φοιτητικά μου χρόνια, και από το 2015 ανένταχτος.

Συντάσσομαι  με τη Χρύσα, στην προσπάθεια διατήρησης του παραλιακού μετώπου, ενιαίου και αδόμητου, της προστασίας και ανάπτυξης του Δημόσιου Χώρου για την κοινωνία, την προσπάθεια «στροφής» της Καλαμαριάς προς την Θάλασσα.