Παπατέρπος Παντελής

Γεννήθηκα το 1968 στην Καστοριά όπου και τελείωσα το Λύκειο. Είμαι παντρεμένος με την Τάνια Κουτσοφωτεινού και έχουμε δύο κόρες 19 ετών, φοιτήτριες και πρωταθλήτριες κωπηλασίας.

Σπούδασα γυμναστής και τελείωσα το ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης . Εργάστηκα ως αναπληρωτής καθηγητής για έξι χρόνια.Από το 1999 υπηρετώ στον 3ο Πυροσβεστικό Σταθμό Θεσσαλονίκης και φέρω τον βαθμό του Πυρονόμου.

Μου αρέσει ο αθλητισμός και από μικρή ηλικία ασχολήθηκα με την  κωπηλασία.  Ως αθλητής κέρδισα πολλούς πανελλήνιους τίτλους και με την  Εθνική ομάδα αγωνίστηκα για δεκατέσσερα χρόνια έχοντας πετύχει 6η, 7η και 8η θέση σε  παγκόσμια πρωταθλήματα, κατέκτησα τρία χρυσά βαλκανικά μετάλλια και συμμετείχα στους Ολυμπιακούς αγώνες της Σεούλ το 1988.

Είμαι επικεφαλής προπονητής στο τμήμα κωπηλασίας του ΝΟΘ από το 1999. Μαζί με τους αθλητές/τριες,  την εκάστοτε διοίκηση και με τους συνεργάτες προπονητές καταφέραμε  να βγεί ο σύλλογος πρωταθλητής και πολυνίκης Ελλάδος για τέσσερις χρονιές με πλειάδα αθλητών μας να κατακτούν μετάλλια σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με αποκορύφωμα την  5η θέση στους ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

Είμαι ιδρυτικό μέλος του συλλόγου Ελλήνων προπονητών κωπηλασίας (Σ.Ε.Π.ΚΩ) και μέλος της ένωσης συμμετασχόντων  σε ολυμπιακούς αγώνες (ΕΣΟΑ).

Συμπορεύομαι με την Χρύσα και όραμα μου είναι να γίνει η Καλαμαριά η ποιοτική πόλη που αξίζει στους κατοίκους της.
Προσβάσιμη για όλους, με χώρους για  αθλητισμό για όλες τις ηλικίες και ανάδειξη του υπέροχου θαλάσσιου μετώπου της.