Παπαπανάγος Πέτρος

Γεννήθηκα στην Πολωνία από πατέρα πολιτικό πρόσφυγα και μητέρα Πολωνέζα.

Όλα τα χρόνια της ζωής τα πέρασα στην Καλαμαριά, Φοίτησαστο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής του Βότση και το 8ο  Γυμνάσιο Αρρένων (παλιά ΚΑΤΕΕ). Συνέχισα τις μεταλυκειακές μου σπουδές στη σχολή εμποροπλοιάρχων στον Ασπρόπυργο, στο τμήμα  ραδιοτηλεγραφητών (ασυρματιστών) και ταξίδεψα επί σειρά ετών σε όλον τον κόσμο. Στην πορεία εξειδικεύτηκα στην επισκευή ναυτιλιακών ηλεκτρονικών οργάνων και εξάσκησα το επάγγελμα μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990. Από το 1995 και μετά ανέλαβα την επιχείρηση του πατέρα μου που σχετιζόταν με ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και ψυκτικές συσκευές.

Ως Καλαμαριώτης ασχολήθηκα με τον ναυταθλητισμό και πιο συγκεκριμένα με την κωπηλασία ως αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης (Καραμπουρνάκι)

Υπήρξα Αντιπρόεδρος του Σωματείου Ψυκτικών Βορείου Ελλάδος και μέλος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Ασχολήθηκα με κοινωνικούς συνεταιρισμούς, μεταξύ των οποίων ο BIOS-COOP στον οποίο υπήρξα ιδρυτικό μέλος μαζί με τον αείμνηστο Λάζαρο Αγγέλου. Επίσης υπήρξα από τα ιδρυτικά μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Καλαμαριάς στον οποίο διετέλεσα και Αντιπρόεδρος.

Ταυτοχρόνως όλα αυτά τα χρόνια ασχολήθηκα ενεργά με την πολιτική και εκλέχτηκα αρκετές φορές στα όργανα του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Συμπορεύομαι με την Χρύσα και την δημοτική παράταξη ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΠΟΛΗ,  γιατί είναι η μόνη που έχει τη γνώση και την πείρα που χρειάζεται η Καλαμαριά για να μπορέσει να αποκτήσει και πάλι την αίγλη που έχασε και δικαιούται από την ιστορία της.