Πετκάκης Σωκράτης

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησα από το Β΄ Γυμνάσιο Αρρένων. Είμαι παντρεμένος με την ΑΝΝΑ ΓΡΕΝΤΖΑΛΗ και έχουμε δύο παιδιά, τον ΘΑΝΑΣΗ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκα με το ποδόσφαιρο. Ξεκίνησα  στον Αρη Θεσσαλονίκης και από το 1974 μέχρι το 1977 φόρεσα τη φανέλα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ.

Το 1982 ξεκίνησα να εργάζομαι στην Αγροτική Τράπεζα από όπου και συνταξιοδοτήθηκα.

Η ενασχόληση με τον αθλητισμό και τα κοινά είναι εδώ και 20 χρόνια κομμάτι της ζωής και της καθημερινότητας μου. Διετέλεσα μέλος του ΔΣ της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (2000-2014) αλλά και του Διοικητικού Συμβουλίου των ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ του ΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (1992-2010). 

Εκλέγομαι στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς ανελλιπώς από το 2010 μέχρι σήμερα. Διετέλεσα Πρόεδρος της Προσχολικής Αγωγής και Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (2013-2017) καθώς και της Σχολικής Επιτροπής Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (2014-2019). Από το 2019 έως σήμερα με την πλευρά της Αντιπολίτευσης συμμετέχω στην ΔΕΤΕΚ ως μέλος του ΔΣ, στην επιτροπή Επιλογής Παιδιών για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου και στην επιτροπή για το  Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Συμπορεύομαι με τη Χρύσα γιατί ονειρεύομαι μια Καλαμαριά που θα ξεχωρίζει για την ποιότητα ζωής της.  Μια Καλαμαριά με κοινωνική ευαισθησία αλλά  και βιώσιμη ανάπτυξη, μια Καλαμαριά  οπου «αξίζει να ζεις και να εργάζεσαι».