Ξανθούλη Σταματία

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη  Είμαι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών, ένα αγόρι και ένα κορίτσι 6 ετών. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου  στον  Ευκλείδη ως  βοηθός μικροβιολόγου αλλά δεν εξάσκησα ποτέ το επάγγελμα . Από πολύ νωρίς με προσέλκυσε ο χώρος της ένδυσης και εργάστηκα για 30 περίπου χρόνια στην ίδια εταιρία περνώντας από όλο τον κύκλο των εργασιών της (από τον δειγματισμό μέχρι  την αποκλειστική ευθύνη των  πωλήσεων).

Εργαζόμενη από πολύ μικρή  ηλικία και ενταγμένη από τα παιδικά μου χρόνια  στον αθλητισμό ( υπήρξα αθλήτρια βόλεϊ και από την ηλικία των 16 ετών  δούλευα τα καλοκαίρια στις κατασκηνώσεις του Νίκου Γκάλη) έμαθα να αγωνίζομαι και να διεκδικώ την καθημερινότητα μου και μια καλύτερη ποιότητα ζωής

Πολύ περισσότερο τώρα που ως μητέρα δύο μικρών παιδιών αντιμετωπίζω καθημερινά ανυπέρβλητα ζητήματα που αφορούν στην ποιότητα του περιβάλλοντος στο οποίο ζουν και μεγαλώνουν αλλά και την καθημερινή τους εκπαίδευση και δημιουργική απσχόληση.

Με την  Χρύσα  έχουμε κοινή καταγωγή από την πλευρά της μητέρα της, την γνωρίζω χρόνια και πάντα την εκτιμούσα για το όραμα και την αποφασιστικότητα της.

Συμπορεύομαι μαζί της γιατί  θέλω να συμβάλλω κι εγώ  στην προσπάθεια της για να γίνει η Καλαμαριά μια πόλη  φιλική και ανθρώπινη για τις νέες οικογένειές. Με ειδικά διαμορφωμένα πάρκα, με Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για το σύνολο των παιδιών του Δήμου,  με δομές στήριξης της μητέρας και της οικογένειας, με θέσεις απασχόλησης για τις νέες μητέρες, ίσες ευκαιρίες για όλους  και ένα ευρύ δίκτυο κοινωνικής προστασίας. Η Χρύσα μπορεί!