Αναστασιάδης Θεοφύλακτος (Θεόφιλος)

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσα στις γειτονιές της Νέας Κρήνης, στο Παλιό Τέρμα, όπου είχε εγκατασταθεί η προσφυγικής-ποντιακής καταγωγής οικογένεια του πατέρα μου. Τα τελευταία 40 έτη διαμένω μόνιμα στην Καλαμαριά, δίπλα στο γήπεδο του Απόλλωνα.

Μετά την αποφοίτησή μου από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) του Α.Π.Θ., συνέχισα τις σπουδές μου στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας-Α.Τ.Ε.Ι.Θ. και στο Τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Εκπαίδευση (Master in Education-M.Ed.) και Υποψήφιος Διδάκτορας (PhD Candidate) στο Τ.Ε.Φ.Α.Α.-Α.Π.Θ. Συμμετείχα σε διάφορα ερευνητικά έργα, συνέδρια και σεμινάρια και έχω δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό επιστημονικών άρθρων.

Έχω συμπληρώσει 38 έτη συνολικής διδακτικής προϋπηρεσίας ως Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής και στις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Για 18 συνολικά έτη υπηρέτησα ως διδάσκων στο Τ.Ε.Φ.Α.Α.–Α.Π.Θ., στον Τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Για διάστημα 17 συνολικά ετών, δίδαξα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς («Πέτρινο»–Αγ. Παρασκευή–Ν. Κρήνη και νεόκτιστα Αγίου Ιωάννη), αλλά και στο 1ο, 2ο, 3ο, 8ο, 12ο και 16ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς.

Κίνητρό μου πάντα ήταν να συμβάλω κι εγώ στην κοινή προσπάθεια ανάπτυξης μιας δίκαιης, αξιοκρατικής και ανοικτής στη διαφορετικότητα τοπικής κοινωνίας που θα σέβεται και θα φροντίζει για τις ανάγκες της τρίτης ηλικίας και ενός πολιτιστικού, φυσικού και χωροταξικού περιβάλλοντος που θα προάγει την ατομική και οικογενειακή ευημερία.

Προσωπικός μου στόχος  η προώθηση μιας ανθρωποκεντρικής και συμπεριληπτικής παιδείας, η βελτίωση των συνθηκών της σχολικής ζωής των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών και η παροχή (…ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!) χρόνου, χώρου και ευκαιριών για φυσική δραστηριότητα και ΠΑΙΧΝΙΔΙ στα παιδιά μας.

Συμπορεύομαι με τη Χρύσα Αράπογλου γιατί είμαι βέβαιος ότι διαθέτει τη θέληση, την εμπειρία, την ικανότητα και την αποφασιστικότητα να ηγηθεί της ομαδικής προσπάθειας υλοποίησης ενός σχεδίου σημαντικών παρεμβάσεων και αλλαγών που θα προσφέρουν μία βιώσιμη, αειφόρο ανάπτυξη στο παρόν και το μέλλον του τόπου μας