Ευσταθίου Θωμάς

Ενεργός και ενημερωμένος πολίτης, πιστεύω στη δύναμη της συμμετοχής και επιλέγω πάντα τη συμπόρευση με ανθρώπους που διαθέτουν όραμα, τόλμη και αισθητική.

Ζω στην Καλαμαριά για περισσότερα από 60 χρόνια και έχω βιώσει όλες τις «μεταμορφώσεις» της σε κοινωνικό, οικονομικό και πολιτισμικό επίπεδο.

Η επαγγελματική μου ενασχόληση με τη διαφήμιση, τη γραφιστική, τις εκδόσεις και το διαδίκτυο μου δίδαξαν ότι μία σύγχρονη πόλη οφείλει να στηρίξει την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητά της σε πολιτικές που έχουν ως γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον, τη συλλογική μνήμη και τον άνθρωπο.

Βαθιά πολιτικοποιημένος από τα μαθητικά μου χρόνια εντάχθηκα από νωρίς στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, διετέλεσα γραμματέας της Κ.Ο. Νέας Κρήνης του ΚΚΕ Εσωτερικού ενώ υπήρξα από τα ιδρυτικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ Καλαμαριάς.

Ανέπτυξα ποικίλες κοινωνικές δραστηριότητες. Έμαθα τη νοηματική γλώσσα και δίδαξα υπολογιστές και γραφιστική σε άτομα με προβλήματα ακοής και ομιλίας. Υπήρξα αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Παλαιών Εργατικών Κατοικιών Αγίου Ιωάννη και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 2ου Λυκείου Καλαμαριάς.

Λάτρης του υγρού στοιχείου, έκανα από τα μαθητικά μου χρόνια κωπηλασία στον Ν.Ο. Θεσσαλονίκης και αργότερα ιστιοπλοΐα ενώ πρόσφατα παθιάστηκα με το τένις.

Τη Χρύσα Αράπογλου τη γνώρισα στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμαριάς και αν και δεν συμπλεύσαμε ποτέ κομματικά, διαθέταμε μία κοινή αντίληψη και φιλοσοφία σε ό,τι έχει να κάνει με τις προοπτικές ανάπτυξης της Καλαμαριάς. Ήρθε η στιγμή λοιπόν να πορευτούμε μαζί για να βγάλουμε τον Δήμο μας από την εγκατάλειψη και την παρακμή και να του δώσουμε την ώθηση που χρειάζεται για να γίνει, όπως αξίζει, η ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΠΟΛΗ.