Τσίτσου Κασσανδρή

Είμαι εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κάτοικος και δημότης στον Δήμο Καλαμαριάς. Κατάγομαι από τον Ν. Πέλλας. Σπούδασα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε. του ΑΠΘ.

Έχω οργανική θέση στο 8ο Δ.Σ. Καλαμαριάς (Φοίνικας). Έχω υπηρετήσει στα 10ο ,6ο και  8ο Δ.Σ. Καλαμαριάς από το 2011 έως το 2019. Από το 2019 και έκτοτε υπηρέτησα στο Τοσίτσαιο – Πρατσίκειο Δ.Σ. Αλεξάνδρειας Αιγύπτου ,ως Διευθύντρια, και εν συνεχεία στο Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας Ιεροσολύμων της Πατριαρχικής Σχολής Αγ. Δημητρίου.

Στην ενδοϋπηρεσιακή εκπαίδευσή μου ,μέσα από επιμορφωτικά προγράμματα, σεμινάρια και συνέδρια, όπως και μέσα από διευρυμένα δίκτυα συνεργασίας βρήκα νοήματα ώστε να διευκολύνω τον στοχασμό μου για τους θεμελιώδεις σκοπούς της εκπαιδευτικής πρακτικής.Είχα την τιμή και την ευλογία να υπηρετήσω στην έδρα του  Πατριαρχείου  Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, όπως και στην έδρα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων βιώνοντας πέραν του καθαρά πνευματικού ρόλου αυτών και τον ρόλο τους στην επένδυση στους τομείς της Παιδείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας. Η συνολική μου εκπαιδευτική εμπειρία  ανέδειξε και στόχους διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και μάθησης.

Συνεργάστηκα με το ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ  στην εκπόνηση προγραμμάτων με θέμα Διαπολιτισμικότητα & e-learning. Ήμουν μέλος του Ο.Δ.Π. στα σχολεία της Καλαμαριάς για την ενδοσχολική βία. Είμαι μέλος των Teachers 4 Europe, υλοποιώντας πρόγραμμα με παραγωγή ταινίας μικρού μήκους για την ενδοσχολική βία. Συμμετείχα στο Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Εκπαιδεύτηκα από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας σχετικά με την Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων. Παρακολούθησα την επιμόρφωση για τη Διδασκαλία της Ελληνικής Γ2/ΞΓ σε σχολεία της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης του Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας και του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας. Παρακολούθησα την επιμόρφωση του Ινστιτούτου διαρκής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με θέμα , Θέατρο – Θεατρική Παιδεία. Είχα την ατομική εποπτεία στο πρόγραμμα , “ Ψυχική Υγεία “ του Κέντρου “ ΕΛΠΙΔΑ”σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ. Συμμετείχα στο πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ. Πραγματοποίησα θεατρικές παραστάσεις  στα Κρατικό θέατρο Β. Ελλάδος, Βαφοπούλειο, Χιλής Απόλλων Σύρου.

Παρουσιάζοντας ένα μέρος των εκπαιδευτικών και κοινωνικών δράσεών μου, επιθυμώ να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στους πολίτες και ειδικότερα στον Τομέα Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Καλαμαριάς.

Συμπορεύομαι τη Χρύσα γιατί εμπνέει,γιατί έχει να προτείνει, γιατί μπορεί να δράσει και να δημιουργήσει εξελίξεις , γιατί έχει όραμα!”