Τσώνης Διογένης

Γεννήθηκα το 1972 στην Καλαμαριά , στην οποία  οι παππούδες μου εγκαταστάθηκαν ως πρόσφυγες από την Κωνσταντινούπολη και την Τένεδο. Αποφοίτησα από σχολεία της Καλαμαριάς μεγάλωσα στο Καραμπουρνάκι και τώρα είμαι κάτοικος Βυζαντίου.

Από μικρή ηλικία έκανα πρωταθλητισμό στα αθλήματα της κολύμβησης, της υδατοσφαίρισης και της κωπηλασίας πετυχαίνοντας πολλές διακρίσεις. Υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία στις ειδικές δυνάμεις ως Αμφίβιος Καταδρομέας.

Είμαι παντρεμένος και έχω μία κόρη.

Έχω διατελέσει πρόεδρος σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων (Δημοτικό- Γυμνάσιο) για εννιά χρόνια και μέλος της ένωσης γονέων του Δήμου Καλαμαριάς. Έχω εργαστεί για 5 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και τα τελευταία 24 χρόνια υπηρετώ στην Ελληνική αστυνομία με πολλές βραβεύσεις για την προσφορά μου στο σώμα.

Λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού από τροχαίο ατύχημα που είχα,  πλέον αγωνίζομαι ως  αθλητής με αναπηρία στα αγωνίσματα της κολύμβησης σε πισίνα και ανοιχτή θάλασσα, των ρίψεων από πατέντας στο στίβο και την  πάρα κωπηλασία, καταφέρνοντας σημαντικές διακρίσεις  (πανελλήνιες νίκες, 1η παγκόσμια νίκη στην κολύμβηση, 1η πανελλήνια νίκη στην παρακωπηλασία και πολλές συμμετοχές σε διεθνείς αγώνες αρτιμελών αθλητών κολύμβησης σε πισίνα και ανοιχτή θάλασσα).

Διοργανώνω φιλανθρωπικές και αθλητικές δράσεις στηρίζοντας κυρίως συλλόγους για παιδιά.

Συμπορεύομαι με τη Χρύσα για να συμμετέχω ενεργά στην προσπάθεια για την αναβάθμιση της Καλαμαριάς, την εξέλιξη της, τη βελτιώση της  προσβασιμότητας της, αλλά και σε θέματα που αφορούν την παιδεία και την οικογένεια για καλύτερη ποιότητα ζωής.