Ζωγραφάκη Κατερίνα

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και από το 1985 κατοικώ στην Καλαμαριά. Εδώ, ανάθρεψα ως μονογονέας τα δυο μου αγόρια, που τώρα πια είναι φοιτητές.

Τελείωσα το 1ο Λύκειο, “Φροντιστήριο Τραπεζούντας”. Σπούδασα Αρχιτεκτονική στο ΑΠΘ και Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Πόλεων και Κτηρίων στο ΕΑΠ (Μεταπτυχιακός τίτλος). Ιδιώτευσα ως Αρχιτεκτόνισσα Μηχανικός και σήμερα υπηρετώ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας -Θράκης. Από το 2022 φοιτώ στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

Ασχολούμαι με την ιστιοπλοΐα από το 2008 στον ΝΟΑΘ και από το 2012 στον ΝΟΘ με συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ανοιχτής θάλασσας αλλά και ως στέλεχος επιτροπής αγώνων της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ).

Στο συγγραφικό μου βιογραφικό συγκαταλέγονται μια νουβέλα που εκδόθηκε το 2020 και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός με τίτλο “Ένα παιδί που περπατούσε με τα χέρια, μια μικρή θαλασσινή νουβέλα”, διηγήματά μου που διακρίθηκαν σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ωκεανός και τις εκδόσεις Ιανός, καθώς και ποιήματά μου που διακρίθηκαν σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς σε Ελλάδα και Κύπρο.

Είμαι μέλος του ΤΕΕ-ΤΚΜ, της ΕΜΔΥΔΑΣ-ΚΜ και μέλος της Επιτροπής Πολεοδομίας και Χωροταξίας της ΠΟ-ΕΜΔΥΔΑΣ.

Συμμετέχω σε εθελοντικές δράσεις της ΧΑΝ, της Άλμα Ζωής, της SHE (Society for Help and Empowerment) για τα δικαιώματα των γυναικών, της WWF κ.α.

Μέσα από τα θέματα που αντιμετωπίζω στην Υπηρεσία μου, μελετώ τις προκλήσεις του πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού της πόλης μας και όντας συγγενής ατόμου με κινητικά προβλήματα, βίωσα, εκτός των άλλων, και τις δυσκολίες προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ.

Συμπορεύομαι με τη Χρύσα για μια Καλαμαριά με ταυτότητα, φιλική σε όλους, μια πόλη του ναυταθλητισμού και του πολιτισμού.