Ζώης Κώστας

Ονομάζομαι Κώστας Ζώης και γεννήθηκα σε ένα προσφυγικό οικόπεδο, στην οδό Τάκη Οικονομιδη 87 στο Καραμπουρνάκι της Καλαμαριάς από προσφυγικής καταγωγής γονείς.

Από τα 6 μου χρόνια συμμετέχω στα κοινά , όντας μέλος του χορευτικού τμήματος της Αδελφότητας Κρωμναίων Καλαμαριάς καθώς επίσης και αθλητής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Απόλλωνα.

Τελείωσα το πρώτο γυμνάσιο- λύκειο Καλαμαριάς (Φροντιστήριον Τραπεζούντος) και υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία ως Εύζωνας στην Προεδρία της Δημοκρατίας στην Αθήνα (Προεδρική Φρουρά).

Συμμετείχα για πολλά χρόνια ως χορευτής της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς και του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου μας, ενώ έχω ιδρύσει και διδάσκω σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς – συλλόγους εντός και εκτός συνόρων του δήμου μας σχολή εκμάθησης κρουστών.

Στην Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος από το 2014 μέχρι και σήμερα.

Για αρκετά χρόνια εργάστηκα στη δημοτική επιχείρηση προστασίας περιβάλλοντος του δήμου Καλαμαριάς και εντάχθηκα στο σωματείο εργαζόμενων της επιχείρησης υπερασπιζόμενος τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μου από τις θέσεις του γραμματέα και αργότερα του αντιπροέδρου.

Από το 2004 που αποχώρησα οικειοθελώς , δραστηριοποιούμαι στο χώρο των κατασκευών και της οικοδομής ιδρύοντας τη δική μου κατασκευαστική εταιρία «ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΑΕ» . Επίσης, εργάζομαι ως επαγγελματίας μουσικός για πάνω από 3 δεκαετίες, στον χώρο της ποντιακής μουσικής παράδοσης συνοδεύοντας κορυφαίους καλλιτέχνες σε Ελλάδα , Ευρώπη , ΗΠΑ – Καναδά , Αυστραλία & όπου άλλου στον πλανήτη υπάρχει Ελληνισμός.

Εκλέχτηκα δημοτικός σύμβουλος το 2014 στο πλευρό του Θεοδόση Μπακογλίδη και διετέλεσα γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου καθώς και  μέλος της οικονομικής επιτροπής αλλά και του ιστορικού αρχείου προσφυγικού ελληνισμού (ΙΑΠΕ).

Συμμετέχω ανελλιπώς στα του Απόλλωνα Καλαμαριάς που αποτελεί το δεύτερο μεγάλο κομμάτι της ζωής μου.

Είμαι παντρεμένος με την επίσης Καλαμαριώτισσα Ελένη Ξανθοπούλου και μαζί έχουμε αποκτήσει 4 παιδιά , τη Μαγδαληνή , τεταρτοετή φοιτήτρια του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην πρώιμη παιδική ηλικία του πανεπιστημίου Ιωαννίνων , την Αθηνά πτυχιούχο της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων και τα δίδυμα Χριστίνα και Πέτρο , μαθητές της β´ λυκείου.

Αποφάσισα να συμπορευτώ στο πλευρο της Χρύσας Αράπογλου, μιας γυναίκας με βαθιά δημοκρατικά αισθήματα, ενός ανθρώπου που έχει δώσει τα διαπιστευτήρια της στην τοπική αυτοδιοίκηση και στο ελληνικό κοινοβούλιο, άφθαρτη με ακέραιο χαρακτήρα , βαθύ πολιτικό λόγο και κυρίως με αγάπη και όραμα για τον τόπο που γεννήθηκε και υπηρετεί ανελλιπώς μέχρι σήμερα , την Καλαμαριά.