Οι συνεχείς παραιτήσεις εργαζομένων από θέσεις ευθύνης στον Δήμο Καλαμαριάς, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, φέρνουν στην επιφάνεια βαθύτερα ζητήματα τρόπου διοίκησης του δημάρχου Γιάννη Δαρδαμανέλη και όσων επιτρέπει να λειτουργούν υποκαθιστώντας τον, καθώς, στην Καλαμαριά, αναρωτιόμαστε συχνά «ποιος την κυβερνά»!

Ένα εξελισσόμενο κλίμα τρομοκράτησης των εργαζομένων, απρεπής και αντιδεοντολογική συμπεριφορά απέναντι σε διευθυντές και προϊσταμένους, παράνομες παρεμβάσεις συμβούλων για υπηρεσιακά ζητήματα μετακινήσεων και προαγωγών, έκφραση «δυσμένειας» με τον πιο αποκρουστικό τρόπο, απειλές και εκφοβισμοί, έχουν οδηγήσει σημαντικούς υπηρεσιακούς παράγοντες σε παραιτήσεις και προκαλούν καθημερινά μεγάλη αναστάτωση στους εργασιακούς χώρους.

Εάν κάποιοι και κάποιες που λειτουργούν «αντ αυτού» βρίσκονται σε σύγχυση για τα όρια των αρμοδιοτήτων τους, καλό θα είναι, να αναλογιστούν τις στοιχειώδεις κατά νόμο και ήθος ευθύνες τους και να συνειδητοποιήσουν ότι οι ήπιοι τόνοι της προεκλογικής μας λειτουργίας, απότοκος της αντίληψής μας για δημοκρατική αντιπαράθεση θέσεων και προγραμμάτων ενόψει δημοτικών εκλογών, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΟΧΗ.

Σεβόμενοι την Κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία και την ιδιαίτερα σημαντική στιγμή της, που είναι οι Εκλογές, δεν προχωράμε, τώρα, περαιτέρω, σχετικά με τα προηγούμενα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι δεν θα πυροδοτηθεί άλλο το κλίμα από εγκάθετους πρόθυμους και παντός είδους εξουσιομανείς, προκειμένου να διεξαχθεί στην Καλαμαριά η εκλογική διαδικασία της επόμενης Κυριακής με τον καλύτερο τρόπο.

Ωστόσο, να μην ξεχνάμε ποτέ ότι η Δημοκρατία δεν είναι μόνον πολίτευμα, αλλά αξία και τρόπος συμπεριφοράς. Δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ελευθερία και σεβασμό της ατομικής αξιοπρέπειας.